Debian Xfce Debloat edilir mi?

Karşıt Madde

Centipat
Makaleler
3
Mesela Debian indirdik ve Xfce yükledik, kurduk. Saf Xfce yani.

Peki bu daha da Debloat edilebilir mi?

@Cruslan

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğimden soruyorum, debloat derken? XFCE'yi kaldırıp KDE ya da GNOME mu kurmaktan bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse, evet yapılabiliyor.

Bilmediğimden soruyorum, debloat derken? XFCE'yi kaldırıp KDE ya da GNOME mu kurmaktan bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse, evet yapılabiliyor.
Yok gereksiz uygulama, sürücü, hizmet olan ve bilgisayarı yavaşlatan yazılımlara bloatware denir. Bunları kaldırma işlemine de debloat denir.

Seçtiğin paketlere göre değişir. Debian'daki paketleri bilmiyorum ancak mesela Arch Linux'ta plasma paketini kurduğunda gerekli veya gereksiz bir sürü uygulamaya sahip olursun. plasma-desktop paketi ise terminal bile yüklemeden, sadece masaüstüyle karşılar kullanıcıyı.

Paketlerde bloatware olup olmaması dağıtımların deposu farklıysa genel olarak değişecektir.

Arch Linux'ta Full GNOME masaüstü kurulduğunda yaklaşık 700 MB RAM kullanıyor ancak minimal olarak sadece ayarlar uygulaması, GNOME masaüstü ve uzantılar kurulduğunda 480 MB RAM kullanıyor. Cidden büyük bir fark.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…