Debian'dan Windows'a geçilmiyor

samm

Femtopat
Merhaba. Debian kullanıyordum. Ancak Dual boot olarak Windows kurmam gerekli. Geçiş işlemleri için kullandığım 3 program vardı. Etcher, WoeUSB ve UNetbootin.

Üçünün de kurulum talimatlarını okumama rağmen Debian 12'ye kuramadım. Bazı rehber sitelerde yönerge var. Ancak Debian 11 ve öncesi sürümler için oluyor. 12'de yine olmadı. Ubuntu'ya vs geçebilsem oradan hallederim. Ama USB'de Debian kurulu. Öğrenme aşamasındayım hala, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Debian kullanıyordum. Ancak Dual boot olarak Windows kurmam gerekli. Geçiş işlemleri için kullandığım 3 program vardı. Etcher, WoeUSB ve UNetbootin.

Üçünün de kurulum talimatlarını okumama rağmen Debian 12'ye kuramadım. Bazı rehber sitelerde yönerge var. Ancak Debian 11 ve öncesi sürümler için oluyor. 12'de yine olmadı. Ubuntu'ya vs geçebilsem oradan hallederim. Ama USB'de Debian kurulu. Öğrenme aşamasındayım hala, yardımcı olabilir misiniz?

Ventoy deneyin hocam bir de.

Yusuf Ipek'in konuyla ilgili güzel videoları mevcut.

Balena Etcher ile dene tek tıkla açılır çünkü AppImage formatında.

Sadece çalıştırmak için üzerine tıklamadan önce terminali dosyayı indirdiğiniz konumda açıp "chmod +x balenadosyadizini.appimage " yazmanız gerekebilir.

Ventoy deneyin hocam bir de.

Yusuf Ipek'in konuyla ilgili güzel videoları mevcut.

Teşekkürler hocam Ventoy'u duymuştum inceleyeyim.

Sadece çalıştırmak için üzerine tıklamadan önce terminali dosyayı indirdiğiniz konumda açıp "chmod +X balenadosyadizini. AppImage " yazmanız gerekebilir.

AppImage formatında indiriyordum ancak koddan bihaberdim dolayısıyla çalışmıyordu. Şimdi çalıştırabildim ancak Etcher'e bir defasında Windows boot etmeye çalıştığımda hata almıştım hatta etcher de öncesinde bir uyarı vermişti ben yine de devam etmiştim.

Önce Etcher ile Ubuntu yükleyip WoeUSB mi kurayım yoksa direkt Etcher üzerinden Windows ISO'su mu kurayım?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2023-06-16 19-40-56.png
    Ekran Görüntüsü - 2023-06-16 19-40-56.png
    49,3 KB · Görüntüleme: 30
Bash:
mkdir ~/Ventoy
cd ~/Ventoy
wget https://github.com/ventoy/Ventoy/releases/download/v1.0.91/ventoy-1.0.91-linux.tar.gz
tar -xpvf ventoy-1.0.91-linux.tar.gz
cd ventoy-1.0.91
sudo ./VentoyGUI.x86_64

Sisteminiz UEFI ise Option yerinde Partition Style kısmında MBR yerine GPT seçebilirsiniz.
Daha sonra USB'yi seçip kurulumu yapın.

Kurulum esnasında USB'niz herhangi bir klasöre bağlanmamış olsun.

Screenshot from 2023-06-17 11-33-09.png

MOUNTPOINTS kısmı boş olsun yani.
Eğer burası bağlı gözüküyorsa şu komut ile çıkarabilirsiniz:

Bash:
sudo umount -R /baglama/konumu

Sadece çalıştırmak için üzerine tıklamadan önce terminali dosyayı indirdiğiniz konumda açıp "chmod +x balenadosyadizini.appimage " yazmanız gerekebilir.
BalenaEtcher'la Windows yazdırmak?

Ventoy daha mantıklı, WoeUSB düzgün çalışmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı