Çözüldü Debian'ın Usermod "nonexistent" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.
Ben Debian'ınımı indirmiştim. Her şey çok güzel gidiyordu ki bu resme kadar:

İnternette araştırma da yaptım ama böyle bir arıza alan yok olmalı ki önüme hiçbir şey çıkmadı.

Ayrıyeten lightdm'de mouse ile klavye tamamen çalışmıyor (CTRL+alt+FN tuşları dahil).

bu konuda uzman olan @OzgunP hocamı etiketliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu komutları dene o zaman, aynı kapıya çıkar.

Kod:
su -l
adduser $USER sudo

Bunlar shadow ile ilgili mesajlar sanırım, herhangi bir kullanıcı oluşturdun mu (gerçi hoovy kullanıcısı için komut çalıştırıyorsun)? Önce normal bir kullanıcı oluştur (ya da doğrudan normal kullanıcı ile oturum aç) ve bununla oturum açıp, su -l komutu ile yönetici olduktan sonra komutları deneyebilirsin.
su -l komutu ile root olup dene bakalım. Ya da komutların tam yolunu yazmayı denersin /usr/sbin/usermod.

Ayrıca Debian'da wheel grubu yok, sudo komutu için kullanıcıyı sudo grubuna eklemen gerekir ve yeterlidir. Sonra sistemi yeniden başlatmalısın.

Ayrıyeten lightdm'de mouse ile klavye tamamen çalışmıyor (CTRL+alt+FN tuşları dahil).

Bununla ilgili yeni bir konu açabilirsin.

Anca yazma şansı oldu. İkisi de çalışmıyor.

Şu komutları dene o zaman, aynı kapıya çıkar.

Kod:
su -l
adduser $USER sudo

Bunlar shadow ile ilgili mesajlar sanırım, herhangi bir kullanıcı oluşturdun mu (gerçi hoovy kullanıcısı için komut çalıştırıyorsun)? Önce normal bir kullanıcı oluştur (ya da doğrudan normal kullanıcı ile oturum aç) ve bununla oturum açıp, su -l komutu ile yönetici olduktan sonra komutları deneyebilirsin.

Çözüm
Kullanıcım var. Başka bir kullanıcı açarak denerim.
adduser işe yaradı ama neden bu iki hatayı alıyorum?

Son düzenleme:
adduser işe yaradı ama neden bu iki hatayı alıyorum?

Bilemiyorum, Debian testing ya da Sid kurduysan şu güncellemeyle ilgili olabilir. Ne yapılması gerektiği ile ilgili şu an bir fikrim yok. Belki eklenen yeni özellikle ilgili bir regresyon ortaya çıkmış olabilir.

Zaten adduser ile sorunun etrafından dolaşabilmişsin. LighthDM ile ilgili sorunu çözemediysen yeni konu açarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…