Debug LED CPU Işığı Neden Yanıyor?

CratoSoldier

Kilopat
Anakart MSI B350M Gaming Pro. Bağlantıları yaptım ve PC'yi açtım. Anakart üzerindeki Debug LED'in bulunduğu yerdeki 4 adet ışık göstergesinden en üstteki sabit olarak yanıyor. Kitapçıktan baktım CPU'a ait olarak görünüyor. Ama işlemci fanı falan çalışıyor. Daha sonra PSU gücünü kesip tekrar PC'yi açtım diğer 3 ışık yanmaya başladı. Bir süre sonra tekrar denedim herhangi bir ışık yanmıyordu. Az evvel yine denedim en üstteki ışık tekrar yanıyor. Ne gibi bir problem vardır bu durumda?

Son düzenleme:
Bence senin parçalarının psikolojik sorunları var.
Bilgisayar çalışıyorsa geç bence.

Bilgisayar çalışıyorda, psikolojik olarak rahatsızlığı ben hissediyorum hocam.

Bilgisayar çalışıyorda, psikolojik olarak rahatsızlığı ben hissediyorum hocam.
Birşey olacağını sanmam, onların çalışma mantığı farklı. Yansın veya yanmasın, aşırı bi olayı yok.
Acilen psikolojik sorunlara sahip olmayı bırakmalısın.
Alo xxx Acili bırakma hattı

Dostum kitapçıkta çalışma mantıklarına baktığım zaman bir problemin uyarısını veriyor. Ama psikolojik olarak şuanlık bunu düşünmüyorum, zaten bir yanıyor bir yanmıyor. Yada hepsi yanıyor. Sinir bozucu keşke LED'i koymasaydılar şuraya

Uzay montajı yaparak sorun çözülmüştür. Kasa içersindeki anakart yuvası için gereksiz olan vidalar çıkarıldı (montaj yaparken dikkat edilmesi gereken ve edilmeyen işlem idi) daha sonra işlemci ve fan yeniden düzgün bir şekilde takıldı ve sonuç olarak Debug LED'ler uyarı vermemekte.

Son düzenleme:
Ben BIOS güncellemesini yaptıktan sonra aynı sorunu yaşamaya başladım. Arada bir Windows'un hatası yüzünden işlemci kullanımının %100 olması dışında sorun yaşamıyorum. Led ile alakasıda yoktur tahminimce.

Eğer problem yaşıyorsanız yukarıda söylediğim gibi dilerseniz sizde uzay montajı yaparak deneyin. Sorun devam ederse elinizde başka bir PSU var ise onunla deneyin. İşlemciyi kontrol edin ve soğutmasının tam olarak oturduğundan emin olun. İşlemci hangi durumlarda %100 kullanılıyor?

Uzay montaj denedim ama nafile. Yabancı forumlarda bir kaç saniye yanıp sönmesi normal demişler ama ilk bilgisayarı topladığımda sorun yoktu. PSU'da da sorun olduğunu sanmıyorum, BIOS güncellemesi bitti, bilgisayar kapandı açıldı hemen arkasından başladı bu sorun. Fazla kafaya takmıyorum ama içimde merak yok değil.

İşlemci kullanımına gelirsek kendi kendine yükseliyor. Onunda çözümünü saatlerce uğraşarak buldum. Forumda da var aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi. 2 komut girince düzeliyor. Microsoft'a bildirdim ama bakalarsa artık.

Debug Ledlerin bilgisayar açılışında kısa süreli yanmaları sistem kontrolü anlamına gelmekte ve bu bir sorun teşkil etmemekte. Bilgisayar açıldıktan sonra bu ışık yanıp daha sonrasında sönüyorsa içiniz rahat olsun. Fakat sürekli olarak sabit yanıyorsa bağlantılarda bir sıkıntı söz konusu.

İşlemci %100 duruma geldiği zaman hangi komutlar ile düzelttiğinizi bizimle paylaşırsanız, daha sonrası için bu durumu yaşayan arkadaşlar için faydalı olabilir. Ayrıca bu komutu her PC açtığınızda mı giriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…