Ahmet Turan.husen
Hectopat
Daha fazla
Biraz ilginç bir konu başlığı olabilir ama açıklayayım. Bilgisayarıma yeni bir işlemci soğutucu (DeepCool AK400)'u taktım ve bilgisayar monitöre göruntu vermemeye başladı. Bilgisayarcıya göturduğumde anakart arızası olduğunu ve tamir ettiklerini söylediler. Daha sonra bir SSD kutusu ile bir SSD'yi bilgisayara taktım. Bilgisayar normal bir şekilde açılıyor şu an ve kullanıyorum oyun oynuyorum. Sorun şu ki, bazen bilgisayarda programlar açılmamaya, Windows Gezgini çökmeye falan başlıyor. Yeniden başlattığımda ise bir sure anakart logo ekranında takılıp sonra açılıyor fakat bu sefer de klavye mouse vs. çalışmıyor. İşin ilginç kısmı yeni taktığım SSD kutusunun USB'sini çıkarınca durum duzeliyor. Statik enerji boşaltma yapınca da duzeliyor. Aynı zamanda Aula F75 klavyemin de LED'leri bozulmaya başladı her kablo ile bilgisayara bağladığımda. Bu klavyenin durumu alakalı mı bilmiyorum ama ust uste gelmesi beni şuphelendirdi. 3 sıra LED şu an çalışmıyor, 1 sıra mavi renge takılı kaldı ve 1 sıra ise kendi kendine renk değiştiriyor. Klavyenin sağ ustundeki "knob" çalışmamaya başladı. Ayrıca fark ettiğiniz uzere ü harfini yazamıyorum çunku ü tuşuna bastığımda rastgele tuşlara basıyor, ekran yukarı çıkıyor ve rastgele bir yazı beliriyor "ı, ıwopuğü," mesela bu o yazılardan bir tanesi tek basışımda ortaya çıktı. Kasa ilk geldiğinde kasanın ışıkları yanıp sönuyordu ve oyun oynarken bir anda donup reset atıyordu kendi kendine bilgisayar. Şu an BIOS'tan kasa fan hızlarını "performance" ayarına çekmemle o durum duzeldi. Çok garip bir post olmuş olabilir fakat klavyemin bozulması, bilgisayarda Windows Gezgini çökmesi vs. beni korkutuyor açıkçası. Sizce sorun ne olabilir? Nasıl çözerim?
İşlemci: R5 5600.
RAM: TwinMOS 32 GB 16x2 3200MHz.
GPU: XFX RX 6800 XT merc.
SSD: WD SN580 (içindeki), Adata XPG SX8200 Pro (Ugreen 400 kutu)
Kasa: DeepCool CC560, 750W guç kaynağı)
Klavye: Aula F75.
İşlemci: R5 5600.
RAM: TwinMOS 32 GB 16x2 3200MHz.
GPU: XFX RX 6800 XT merc.
SSD: WD SN580 (içindeki), Adata XPG SX8200 Pro (Ugreen 400 kutu)
Kasa: DeepCool CC560, 750W guç kaynağı)
Klavye: Aula F75.