DeepCool AK400 Zero Dark Plus Soğutucu Fanı Yukarı Kaydırarak Takmak Sorun Yaratır Mı?

Yer
İzmir
RAM
ADATA XPG Spectrix D50 ROG 4x8gb
Anakart
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
İşlemci
AMD RYZEN 5600
ASUS GT301 kasayı, ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi II Anakartını ve Adata XPG Spectrix D50 ROG 4 slot RAM'lerini kullanıyorum. Bu sistemi Ryzen 5600 ile kullanıyorum ve işlemcinin kendi soğutucu bile RAM'lere temas ediyor (AMD logosu diğer tarafa bakıyor sorun o çıkıntı değil). Dün sipariş verdiğim DeepCool AK400 Zero Dark Plus soğutucusu her türlü RAM'lere temas edecek hatta sığamayacak gibi. Genel olarak baktığımda anakartın yapısından RAM slotlarına uygun bir soğutucu da bulamadım.

Asıl sorum acaba bu mandallı yapıyla takılan fanları biraz daha yukarıya yani belki 2-3 çentik yukarı kaydırarak taksam bir sorun oluşturur mu emin olamayıp buradan sormak istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_5988.jpeg
    199,4 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Ben Noctua'nın farklı bir modelini bu şekilde kullanıyorum. Bir sıkıntı olmayacaktır.

Ben Noctua'nın farklı bir modelini bu şekilde kullanıyorum. Bir sıkıntı olmayacaktır.

Belki fanı kaydırdığım için soğutucu bloğun alt kısmında biraz daha ısı birikmesi olabilir ama çok da sorun olmaz diye düşünmüştüm. Gerçekte fanı da hiç görmedim fotoğraftan anladığım kadarıyla fanı istediğim kadar yükseltebilirim de herhalde.

Cevabınız için çok teşekkür ederim .

Soğutucu geldi, konuda bilgi olması açısından yazıyorum. Sistemime tam uydu, soğutuyucu kaydırmam gerekmedi. Hatta Ryzen 5600'ün soğutucusu 1. RAM slotunu biraz ittiriyordu ama şu an sıfır sıfır hava akışını hiç denk gelmeyecek şekilde oldu. Açıkçası soğutma performansı sistem boştayken çok değişmedi, sadece artık işlemci gücünü %50-60'a kadar kısıp ısınmasını önlemem gerekmiyor. %100 yüksek performans ile tepe ısısı düştü diyebilirim, 80-85 derecelere çıkıp uzun süre o sıcaklarda gezdiği oluyordu İzmir sıcağında ama şu an maksimum çok nadir 70-72 derece gördüm yani çoğunlukla 60-65 derece.

Sanıyorum ki ASUS'un GT301 kasasındaki ön fanları çok iyi değil. Bu CPU soğutucu ile en azından kış aylarında CBP'yi ilk kez açarak kullanabileceğim.

15.8

BIOS'u kurcalarken buraya yazdığım bir bilginin yanlış olduğu fark ettim, o yüzden bir güncelleme eklemek istiyorum. Bilgisayarımda hem AMD Core Boost (CPB) açıkmış hem de ASUS'un yine performansı arttıran bir özelliği (sanırım bu varsayılan olarak açık geldi) açıkmış. Yani sıcaklık değerleri o yüzden çok düşmedi gibi geldi fakat bu özellikleri en azından sıcak günlerde geçici süreyle kapattım. Şu an sistem boşta 39-45 derecelerdeyken yük altında çoğunlukla 50-55 derecelerdeyken en yüksek 62 dereceyi gördüm. Şu an ısınmayla ilgili aslında CPB açık olsa bile sıcak günlerde sorunumu tamamen çözdü diyebilirim ama yine de çok sıcak çalışmasını istemediğim için CPB olmadan devam ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…