İyi forumlar. Son zamanlarda açtığım konu üzerine kasamdaki AMD R7 2700X için bir sıvı soğutma arıyorum. İşlemci 4.2GHz tüm çekirdeklerde önerilen 1.325V ile çalıştırıyorum ve yayın/render gibi ağır işlemci yüklerinde sıcaklıklar 77-82 derece arasını buluyor. Yaklaşık bir yıl içinde işlemcimi AMD Ryzen R9 3900X'e veya çıkması ve anakartın desteklemsi durumunda AMD Ryzen R9 4900X'e yükselteceğim. Sayenizde bir sürü sıvı soğutmayı inceleme ve detayları görme şansı buldum. Öneriler genellikle NZXT Kraken X72, ASUS ROG LC 240 ve SilverStone PF360 üzerine oldu. Kendim de birazcık araştırma yaptım ve başlıkta belirttiğim Deepcool Castle serisini gördüm. 360EX modeli bulabildiğim incelemedeki testleri ile gayet dikkatimi çekti. Ancak Türkiye'de hiçbir sitede bulamadım. Amazon'dan almayı düşündüm ancak 1250 TL'ye geliyor ve maalesef benim bütçem tam 1200 ile kısıtlı. Kullanan varsa sizce bunun Deepcool Castle 240V2 den performans farkı ne kadardır? Castle 240V2 modeli 750-850 civarına bulunabiliyor ve Deepcool bu modelde kendi üretimi pompasından bahsetmiş bilgi yanlışım varsa affola. Testlerde de onun farkını bayağı gösteriyor gibi. Ve videolarda gördüğüm kadarıyla 360EX modeli neredeyse çok benzer bir test sisteminde 240V2'den daha düşük performans veriyor. Bu modellerden hangisini önerirsiniz? Varsa farklı soğutma önerilerinize de açığım. Mümkünse Noctua olmasın
Sanırım hep sizle aynı düşünceleri düşünüyoruz hocam
Bende deepcoola baktım sonra baktım TR'de yok. O yüzden su an silverstone bakıyorum. Hakkında biraz incleme bulsam alacagım ama net bir bilgi yok