DeepCool LE520 vs Thermalright Peerless Assassin 120 SE vs Phantom Spirit

JawroX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 7 5700X işlemcim var overlocklu kullanıyorum eski kötü bir kule tipi soğutucum var Max 85 derece görüyorum bu üçü arasında kaldım. Hangisini almalıyım?

Peki neden kule tipi dostum bilgim yok aydınlatırsan sevinirim.
Sıvı soğutmanın bakımı zor ve pompanın bozulup değişme sorunları oluyor. Ayrıca pahalılar. En fazla 10 derece fark yaratıyor. Önerdiğin modelin 10 derece fark yaratacağını sanıyorum. 5-6 derece için de sıvı soğutmaları gereksiz ve uğraştırıcı buluyorum. Kule tipinde sadece bakım (temizleme) gerekli, daha ucuzlar, sıvıya daha uzun ömürlüler.
Son olarak sıvıyı doğru düzgün takmazsak neler olacağını söylememe gerek yok herhalde.

Ben olsam Phantom Spirit alırım. 7 soğutma borusu olması psikolojik olarak da iyi olduğunu düşündürüyor. Sıvı soğutmaların ömrü var. Genelde internetten duyduğuma göre su pompaları bozuluyormuş. Arctic markası mesela 6 yıl garanti veriyor. 6 yıl sonra pompası bozulursa veya ses yapmaya başlarsa yeni soğutucu almanız gerekiyor. Kule tiplerinde fan eskiyebilir en fazla. Onu da yeni fan alarak çözersiniz. Kule tiplerinin kullanım ömürlerinin daha uzun olduğunu düşünüyorum.

Düşünceden ziyade kule tipi gerçek anlamda sıvılardan uzun ömürlü. Arctic'in 6 sene garantisi varsa ortalama ömrü 6 yıldır.
Kule tipinde en iyi Noctua NH-D15 var ama aşırı pahalı, en son baktığımda Phantom Spirit yarı fiyatınaydı ve birkaç derece için değmez. Bir de Frost Commander var, maksimum soğutmada birkaç derece fazla görünüyor ve 140'lık olduğu için her kasaya sığmayabiliyor.

Teşekkürler hocam bilginiz için Phantom Spirit alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…