Çözüldü DeepCool LS520 sıvı soğutma çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JustMBT

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB RS 3200mhz CL16 DDR4 Ram
Ekran kartı
Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8GB GDDR6 256
Anakart
Gigabyte B450M K 3600MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm
Herkese merhaba, arkadaşlar.

DeepCool LS520 240mm sıvı soğutucu aldım fakat anakartım Gigabyte BM450 k olduğu için üzerinde aio_pump pini bulunmamakta. İnternetten araştırdığım da pompayı CPU_FAN pinine taktım. Çoklayıcı ile de System fanlarını bağladım. Bilgisayarı açtığımda BIOS menüsüne girdim ve işlemci sıcaklığı 90-95 derece olduğunu gördüm. Pompa çalışmıyor yani, bu neden olur ve nasıl çözerim yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Arkadaşlar ben bir Davarım. CPU_FAN 4 pinli, pompa ise 3 pinli. Pompa pinini çıkartıp bir yana taktım bu kez çalıştı :D

Ben de aynı soğutucuyu 2 hafta önce falan kullanmaya başladım.
Pump girişini CPU_FAN'a, diğer fanı da SYS_FAN'a taktım ve sorunsuz çalışıyor.
Anakartınızı inceledim SYS_FAN1'i gördüm, muhtemelen buna arka egzoz fanı takılıdır. SYS_FAN2 girişini göremedim, vaktim çok olmadığından detaylı inceleyemedim ama kısaca Pump fan'ı CPU_FAN girişine takın, 2 fanı kendi aralarında doğru bir şekilde bağladıktan sonra elinizde kalan son konnektörü de SYS_FAN2'ye takın.
Ben RGB'siz kullanıyorum, o tarafın bağlantısını yapmadım.
Hocam onun için RGB connectör sipariş ettim PSU'dan bağlantıyı alıp RGBleri bağlayacağım. O zaman ışıklarda hallolmuş olacak sana da tavisye ederim.
Yerine tam oturmamış olabilirsiniz hocam.

Anakartınızı inceledim SYS_FAN1'i gördüm, muhtemelen buna arka egzoz fanı takılıdır. SYS_FAN2 girişini göremedim, vaktim çok olmadığından detaylı inceleyemedim ama kısaca Pump fan'ı CPU_FAN girişine takın, 2 fanı kendi aralarında doğru bir şekilde bağladıktan sonra elinizde kalan son konnektörü de SYS_FAN2'ye takın.

Arkadaşlar ben bir Davarım. CPU_FAN 4 pinli, pompa ise 3 pinli. Pompa pinini çıkartıp bir yana taktım bu kez çalıştı :D

Hocam onun için RGB connectör sipariş ettim PSU'dan bağlantıyı alıp RGBleri bağlayacağım. O zaman ışıklarda hallolmuş olacak sana da tavisye ederim.

Çözüm
Soğutucu A-RGB, benim anakart RGB olduğu için uyumsuzluk yaşadım. Kasa önündeki fanlar için kontrolcüm var ama A-RGB çıkışı yok onun da. Işık takıntım olmadığı için anakart değişene kadar böyle kullanacağım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı