Çözüldü DeepCool LS520'nin montajı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BURUH THE GREAT

Decapat
Yer
Antalya
Arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize. Benim yakın tarihde anakartım maalesef ki arıza yaptı ve yenisini almak durumunda kaldım. Yenisini alırken sıvı soğutucu da aldım kendime. Dün gece montajı yaptım fakat kablolamada sorun oluştu. Çok fazla giriş var ve benim anakartımda sadece CPU_FAN1 ve SYS_FAN1 mevcut. Şimdi Vatan'dan çoklayıcı almaya gideceğim ama nasıl bir çoklayıcı alacağım ve kablolama nasıl olmalı? Anakartım MSI H610M g ve sıvı soğutucum DeepCool LS520 SE 240mm siyah modeli.

Çözüm
3 pinli takabilirsiniz. Sıkıntı olmuyor. 4 fan çoklayıcı alabilirsiniz. PWM ise kontrollü olan tür. Yanlış hatırlamıyorsam sağdaki boş kalıyordu. Denersiniz, Vatan'da bulunabilir.
Pompayı CPU FAN girişine takın. Diğerleri içinse fan çoklayıcı alabilirsiniz. PWM çoklayıcı olarak alabilirsiniz.

Pompayı CPU fan girişine takın. Diğerleri içinse fan çoklayıcı alabilirsiniz. PWM çoklayıcı olarak alabilirsiniz.

Hocam SYS Fan'da kasa fanları takılıydı. 1 girişi kaça çeviren çoklayıcı almalıyım ve PWM çoklayıcının normali ile farkı ne? Bir de fan kısmında 1 kablo boşta kalıyor bu normal mi? Kullanım kılavuzunda da öyle gösteriyor ama tuhafıma gitti bir sorayım dedim. Boşta kalan kablo şu 3 pin çıkışı olan 5V g falan yazan kablodan.

Pompayı CPU fan girişine takın. Diğerleri içinse fan çoklayıcı alabilirsiniz. PWM çoklayıcı olarak alabilirsiniz.

Bir de pompa yanlış hatırlamıyorsam 3 girişe sahip, bunu 4 girişli sokete taksam sorun yaratır mı? Takılıyorsa da sağ veya soldan 1 pin kalacak, hangisi kalmalı boşta?

3 pinli takabilirsiniz. Sıkıntı olmuyor. 4 fan çoklayıcı alabilirsiniz. PWM ise kontrollü olan tür. Yanlış hatırlamıyorsam sağdaki boş kalıyordu. Denersiniz, Vatan'da bulunabilir.

Çözüm

Tamamdır hocam birazdan Vatan'a gideceğim, konuya tekrardan ekleme yaparım.

Hocam her şey tamamdır çok teşekkür ederim, şu an bu yazıyı bilgisayardan yazmak çok mutluluk verici. MSI Center yüklendi bilgisayarıma ama sıcaklıklar yenilenmiyor, bir tek onu anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…