DeepCool LS520s Zero Dark ışık yanıp sönüyor

Orkun Akşahin

Decapat
Daha fazla  
Tekrardan merhaba arkadaşlar. https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...-intel-1700p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-50267 Linkteki sıvı soğutmayı yeni aldım ve dün montajlattım. Devir düşükken pompa üzerindeki logo yanıp sönüyor fakat devir arttırdıkça yanıp sönme durumu azalıyor. Videoyu bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunun en yaygın iki nedeni ya PWM-ARGB-SATA 3in1 Kablonun ARGB konektörü ile anakart üzerindeki 5v 3-pin ARGB başlığı arasında bir bağlantı kopukluğu olması ya da pompadaki LED'lerin fanlara güç veren aynı kabloya bağlı olduğu için fanların tam güçte çalışacak şekilde ayarlanmaması nedeniyle LED'lerin titremeye başlaması olabilir.

Öcenlikle Github'dan Fan Control indirir misin?

Programa tam yetki verip tüm fanların ve pompaları algılamasına izin ver.
Pompa durumu %50 ve aşağısındaysa %60'a ayarlayıp bir de öyle bakın yanıp sönüyor mu diye.

Kasayı pazartesi tekrar götüreceğim. Bu dediklerinizi onlara sorayım mı? (programı indiriyorum)

Bu sorunun en yaygın iki nedeni ya PWM-ARGB-SATA 3in1 Kablonun ARGB konektörü ile anakart üzerindeki 5v 3-pin ARGB başlığı arasında bir bağlantı kopukluğu olması ya da pompadaki LED'lerin fanlara güç veren aynı kabloya bağlı olduğu için fanların tam güçte çalışacak şekilde ayarlanmaması nedeniyle LED'lerin titremeye başlaması olabilir.

Öcenlikle Github'dan Fan Control indirir misin?

Programa tam yetki verip tüm fanların ve pompaları algılamasına izin ver.
Pompa durumu %50 ve aşağısındaysa %60'a ayarlayıp bir de öyle bakın yanıp sönüyor mu diye.
Yüzde 60'a çektiğimde çok nadir yanıp sönüyor, yüzde 62'de yanıp sönme kesiliyor

Son düzenleme:
Peki bunun kalıcı çözümü nedir? Anakart değişikliğimi?

Yoksa bu normal olan bir durum mudur?

Bu arada anakartımı yeni aldım Gigabyte B550 ds3h

Peki bunun kalıcı çözümü nedir? Anakart değişikliğimi?

Yoksa bu normal olan bir durum mudur?
Kabloları tekrar kontrol edip tekrardan bağlamayı deneyebilirsiniz. Anakartın tek RGB Header'ına çok bağlantı yapıldığında da bu sorun olabiliyor. Onun dışında pompa devrini %62 ve üstünde tutarak da kullanabilirsiniz. Genellikle çoğu sıvı soğutucu kullanıcısı pompa devrini %100'de tutuyor.

Kabloları tekrar kontrol edip tekrardan bağlamayı deneyebilirsiniz. Anakartın tek RGB Header'ına çok bağlantı yapıldığında da bu sorun olabiliyor. Onun dışında pompa devrini %62 ve üstünde tutarak da kullanabilirsiniz. Genellikle çoğu sıvı soğutucu kullanıcısı pompa devrini %100'de tutuyor.
Sıvı soğutucu pompa devirini nereden ayarlacağım acaba fanları ayarladım ama onu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı