DeepSeek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
DeepSeek hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandınız mı?

DeepSeek hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandınız mı?

Derste soruların cevabı için kullanıyorum bazen. Yetersiz kalıyor cevaplar ya da karmaşık şeyleri bazen tam kavrayamıyor mu ne alakasız cevaplar veriyor. Bence şu anlık GPT daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi makineme kurdum, yerelde çalıştırıyorum.
Grok, CoPilot ve Gemini'ye göre bir tık altta bana göre.

Çinlileri tebrik etmek lazım. Arada 1000 kat bütçe farkı varken ChatGPT'ye yakın bir şeyler yapmışlar. Sıkıntıları da var ama:
1) Verilerin güvenliği belli değil, konuşmalar gizli tutulmuyor ve yüksek ihtimalle Çin hükümeti onları kullanıyordur. Ondan dolayı yerel olarak çalıştırmak daha iyi olabilir.
2) Çin hükümeti çok fena sansür uygulatıyor. Tayvan, 1989 ve Uygurlar hakkında konuşamıyorsunuz. Tabii ChatGPT de 9/11 hakkında konuşturmuyor ama olsun. (Konuşabiliyorsunuz ama Amerikan hükümetini koruyor her seferinde.)

Birkaç mesajdan sonra sürekli "server is busy" hatası alıyorum çok sinir bozucu bir şey. Çözümü de olmuyor yeni sohbet açarak kurtuluyorsunuz anca. Artılarına gelirsek web araması ChatGPT'ye göre çok daha iyi diyebilirim. R1 modeli + web araması gerçekten güzel ChatGPT'ye göre.

Şöyle bir konu açmıştım DeepSeek ile ilgili. Şu an pek güvenilir gelmiyor bana dolayısıyla.

Sunucuları büyütürlerse OpenAI çok zor duruma düşer ama o konuda biraz sıkıntılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…