DeepWeb ne ?

Abartıldığı kadar büyük olmayan ve her yerden indirebildiğiniz bir tarayıcıyla girilebilen alternatif internet. Herhangi bir devlet tarafından denetlenmediği için içinde türlü türlü iğrençlikler barındıran ama gizlenen büyük bilgilerin falan olduğu iddia edilen normal internetten oldukça yavaş olan internet dünyası. Öncelikle sadece o browserla bağlanmakla olmuyor. Girdiğiniz sitenin sonunun onion uzantısıyla bitmesi gerekiyor diye biliyorum çünkü denetlenmeyen kısım burası. Hatta buralarda bitcoin isimli, hiçbir devlete bağlı olmadığı iddia edilen para birimi kullanılıyor.
Katmanlara ayrıldığı söyleniyor diğer katmanlara nasıl ulaşıldığı hakkında bilgim yok.
Buraya girmenin tehlikeleri şunlar:
1- Gördüğün içerikler psikolojini etkileyebilir
2- İğrençlik(kastım anlaşılmıştır) içeren sitelerde dolaşmak ülkemizde suç olarak sayılıyor, istemeden bile girsen başın derde girebilir.
3- Denetleme olmadığı için virüslerin, zararlı yazılımların içine düşersiniz.

Kısaca girmeyin...

İnternet'in yer altı dünyası aklına gelebilecek her şey var. Katmanları var, her katmana girmenin farklı yolları var. Bazı katmanlara girmek çok zor elindeki imkanlar yetersiz kalabilir maddi imkan gerekebilir. Donanımsal malzemeler gerekebilir. Farklı katmanlarda farklı şeyler var her katmana girmek biraz daha zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deep web iğrenç bir yer. Asla girmemelisin. Arkadaş grubum ile bir girdik, erotik içerik kaynıyor, cinayetler de cabası. O yüzden uzak dur. Saygılar...

Aslında katman diye birşey yok Yeni sayfa açtığınızda "Oo ağabey sen level kasmışsın ya seni 2. katmandan 3'e alalım" tarzı şeyler yok. . Anlaşılsın diye bir büyük ağabeyimiz katman katman demiş.
Hiç bulaşmayın, sonra "deep web'de hotmail adresimi verdim bişey olur mu" tarzı konular görmek istemiyoruz.

Okuldaki akıllı tahtadan girmiştik. .onion uzantılı bir site bulmuştuk. Wikipedia benzeriydi, linkler falan o şekilde sıralanmıştı. Kralık katil, küçük yaştaki kişilerin uygunsuz içerikleri, bitcoin olayı, silah satışı gibi şeylerle dolu. Girmenizi tavsiye etmiyorum.

FBİ geçenlerde girmişti çocuk tacizcileri için yani artık devletlerde girebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…