Default Radeon WattMan settings have been restored due to unexpected system failure

Hypeer

Hectopat
Makaleler
1
Oyunlara girdikten bir kaç dakika sonra ekran parazitleniyor ve bir süre sonra tamamen kilitleniyor. Reset atılmadığı sürece düzelmiyor. Reset attıktan sonra bu bildirimi veriyor. Tüm driverlar güncel olduğu halde bu hatayı almaktayım.

Sistem Özellikleri;

Ryzen 5 2600
Asus RX 570
Corsair 8GB 3000Mhz Ram
Thermaltake 600W 80 Plus PSU

Radeon yazılımının bir sıkıntısı. Bende de oluyordu (RX 460) Frekans'ı -10.5'a çektikten sonra olmamaya başladı. Benim sorunum böyle düzeldi, kiminin sorunu eski sürümlere dönünce düzeldi. Yazılımsal bir problem.

Kimisinde bu sorun frekansı düşürerek çözülüyor, benim monitörüm eski VGA monitördü HDMİ to VGA kablo ile görüntüyü dönüştürüyordum. Televizyonda 4 saat boyunca HDMİ ile test edince sorunun monitörde olduğuna karar verdim, monitörünüde bi gözden geçir.

Radeon yazılımının bir sıkıntısı. Bende de oluyordu (RX 460) Frekans'ı -10.5'a çektikten sonra olmamaya başladı. Benim sorunum böyle düzeldi, kiminin sorunu eski sürümlere dönünce düzeldi. Yazılımsal bir problem.
-10.5'e düşürdüm frekansı fakat düzelmedi.
Kimisinde bu sorun frekansı düşürerek çözülüyor, benim monitörüm eski VGA monitördü HDMİ to VGA kablo ile görüntüyü dönüştürüyordum. Televizyonda 4 saat boyunca HDMİ ile test edince sorunun monitörde olduğuna karar verdim, monitörünüde bi gözden geçir.
Monitörde olduğunu sanmıyorum daha önce laptop ile kullanıyordum. Herhangi bir sıkıntı olmadan çalışıyordu.

-10.5'e düşürdüm frekansı fakat düzelmedi.

Benim söylediğim kendi ekran kartıma göre olan model içindi sizin kinin çözümü farklı olabilir. Youtube'a bir göz atmanızı öneririm dediğim gibi yazılımsal bir problem nasıl çözüleceği kesin değil deneme - yanılma.

Benim söylediğim kendi ekran kartıma göre olan model içindi sizin kinin çözümü farklı olabilir. Youtube'a bir göz atmanızı öneririm dediğim gibi yazılımsal bir problem nasıl çözüleceği kesin değil deneme - yanılma.
İnternette ki önerilen her şeyi yaptım. Sorunum hala devam etmekte.

Frekansı nasıl 10.5 çekebilirim yardımcı olurmusun pek bilmiyorum birde bir zararı varmı? denemek lazım.

Frekansı nasıl 10.5 çekebilirim yardımcı olurmusun pek bilmiyorum birde bir zararı varmı? denemek lazım.
Downclock yapıyoruz zararı olmaz. Sadece performanstan gidiyor biraz ama o kadarda olacak. Radeon yazılımını açtıktan sonra oyun>global ayarlar>global wattman>aşağı in birazcık, orada frekans ayarları var, frekans çubuğunu -10.5'e getir.
Not: GPU kısmındaki unutma RAM frekanslarını elleme.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı