Defender Complete.exe trojanı olduğunu söyledi ama Malwarebytes ve Kaspersky bulamadı

A.K.A NASUS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 3600 / MSI CORE FROZR L / 16GB 3000MHZ RAM /GIGABYTE EAGLE RTX 4060 8GB / DARK GUARDIAN KASA / WD BLUE SN570 500GB M.2 SSD+ WD BLUE 500GB SATA SS / MSI MAG A600DN 600W 80+ PSU
Merhaba. Bugün kardeşimin bilgisayarına oturduğumda bir uyarı gördüm. "Eylem gerektiriyor trojan bulundu" adındaydı. Virüsün ismi de Complete.exe gibimsi bir şey. Defender'a kaldır dedim ama kaldırılamadı dedi, ben de gittim elle kaldırmayı denedim ve bana dosya kaldırılamıyor atla seçeneği çıktıktan sonra dosya puf oldu gitti ve arama yerine yazdım mı çıkan dosya şu an çıkmıyor. Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım (10 saat) ama bu 2 program bulamadı.

Not: Windows'un arama barında görünen dosya şu an görünmüyor, gitmiş midir? Bu programlara güvenebilir miyim? Yine yaşadıklarımı yaşamak istemiyorum. Bu arada bütün şifreleri değiştirdim ve Opera'daki tüm kayıtlı şifreler yanlış. Hala tehlikede miyim?

Merhaba. Bugün kardeşimin bilgisayarına oturduğumda bir uyarı gördüm. "eylem gerektiriyor trojan bulundu" adındaydı. Virüsün ismi de Complete.exe gibimsi bir şey. Defender'a kaldır dedim ama kaldırılamadı dedi, ben de gittim elle kaldırmayı denedim ve bana dosya kaldırılamıyor atla seçeneği çıktıktan sonra dosya puf oldu gitti ve arama yerine yazdım mı çıkan dosya şu an çıkmıyor. Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım (10 saat) ama bu 2 program bulamadı.

Not: Windows'un arama barında görünen dosya şu an görünmüyor, gitmiş midir? Bu programlara güvenebilir miyim? Yine yaşadıklarımı yaşamak istemiyorum. Bu arada bütün şifreleri değiştirdim ve Opera'daki tüm kayıtlı şifreler yanlış. Hala tehlikede miyim?

2 taramayı yaparken de internet bağlantım yoktu.

Son düzenleme:
Güvenli modda taramazsam sorun çıkar mı o tür şeyleri bilsemde bu kadarlık tarama yeter gibi duruyor.

Sen gene de guvenme...şifrelerin içinde degıstır hepsını tek tek garantıye al kendını bir de PC'ye formatla kendı kendı sılınebılen dosyalar sılınmez baska doyaların altyapısına depolama yapar ve cogalır bunun ustune depolanarak kodlanır sen ısını sansa bırakma gene de format at
Benden tavsıye zamanında cok ulastım yerı geldı bende trojan yazdım ( şaka amaçlı ) arkadaşlarıma sen gene format at.

Güvenli modda taramazsam sorun çıkar mı o tür şeyleri bilsemde bu kadarlık tarama yeter gibi duruyor.
Emin olmanız için tavsiye ettim. Virüsü siz yaşadınız ben yaşamadım o yüzden o şekilde size öneride bulundum. Bende benzer bir durum olsa bilgisayarı güvenli modda başlatıp taratırdım tercih meselesi. Sizin için yeterliyse yeterlidir. Sorun çıkıp çıkmamasının garantisini vermem.

Merhaba. Bugün kardeşimin bilgisayarına oturduğumda bir uyarı gördüm. "eylem gerektiriyor trojan bulundu" adındaydı. Virüsün ismi de Complete.exe gibimsi bir şey. Defender'a kaldır dedim ama kaldırılamadı dedi, ben de gittim elle kaldırmayı denedim ve bana dosya kaldırılamıyor atla seçeneği çıktıktan sonra dosya puf oldu gitti ve arama yerine yazdım mı çıkan dosya şu an çıkmıyor. Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım (10 saat) ama bu 2 program bulamadı.

2 taramayı yaparken de internet bağlantım yoktu.

Arkadaşlar CMD üzerinden giden gelene de bir baktım hiçbir sorun görünmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı