Defender Dışlamalar'a kendiliğinden program ekleniyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

DeletedUser01

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
yok
Siliyorum, kendiliğinden tekrar geliyor. Ayrıca bilgisayar garip bir şeyler oluyor. Programlar kendiliğinden kapanıyor, setuplar kurulmuyor, kendi kendine bilgisayar kapanıyor. Virüs olma ihtimalleri var. Kalıcı olarak nasıl kaldırabilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz önyükleme yapın ve zamanlanmış görevlerde yabancı olanları kaldırın.
Dediğinizi detaylandırır mısınız ?
Zararlılar kendilerini AV veritabanınından kurtarmak ve rahatça işlem yapabilmek amacı ile hariç tutulanlara ekliyor. Murat5038'in belirttiği adımları yaptıktan sonra da şifrelerinizi vs. değiştirin.
Ayrıca bilgisayarımda sürekli reCAPTHA doğrulaması Google Custom Search gibi sinir bozucu şeyler çıkıyor. Herhangi bir VPN kullanmadığım halde. Programlar kendiliğinden siliniyor kapanıyor. Bu virüslerle alakası olabilir mi ?
İhtimal değil kesin zararlılar zaten. Defender yetersiz olduğu için temizleyemiyor.
İmzamdan KIS 2019 ile sistemi taratın.
Teşekkürler hemen taratıyorum.

Dediğinizi detaylandırır mısınız ?
Detaylandırılacak bir şey değil önyüklemeyi yabancı programlardan temizlenmiş hale getirmek oluyor.

Aşağıdaki şekilde temiz önyükleme yapınız.

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Zamanlanmış görevler kısmında da yabancı işlemleri kaldır. Bunları yaptıktan sonra aşağıdan KIS 2019 indirip tam tarama başlatın ve bulunanları silin.

https://products.s.kaspersky-labs.c...ed kingdom(en-gb)/kis19.0.0.1088aen_14170.exe

Dediklerinizi yaptım lakin şöyle bir sayfa çıktı. Daha önce eset yükledim ve sildim. Ama hala yüklüymüş gibi gösteriyor program. Denetim masasında yok.
Dediklerinizi yaptım lakin şöyle bir sayfa çıktı. Daha önce eset yükledim ve sildim. Ama hala yüklüymüş gibi gösteriyor program. Denetim masasında yok.
Kaldır diyince bilgisayarı tekrar başlatın diyor başlatıyorum ve gene aynı ekran çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 80
Windows 10'da kaldiginiz sürece daha cok program ekleyecek

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…