Defender Exclusion Tool ile Windows Defender'a kolayca Dışlama ekleyin!

Bugün ki konum Windows Defender'a istisna eklemek ile ilgili olacak. Defender'a istisna eklemek için arayüzüne giriyoruz istisnalar kısmından istisna ekle diyoruz ama Defender siliyor sildiği dosyayı geri yükle, cihazda izin ver diyoruz bu sefer "bu dosya virüslü olduğu için engellendi oluyor" sonra bir daha istisna eklemeye uğraşalım derken Defender'a istisna eklemek büyük bir çileye dönüyor ama sordum Defender Exclusion Tool ile rahatlıkla kolay ve uğraşmadan istisna ekliyebiliyoruz ve bizi bu çileden kurtarıyor.

Menüden dosyayı dışlama ekleme:
Örnek ekran alıntısı:

Göründüğü gibi yazılımın basit bir arayüzü var bu arayüzde + dışlanacak dosya eklemek için ,
Klasör simgesi ile + dışlanacak klasör dışlamak için , yeşil - ise dışlanacak dosyayı dışlamalardan çıkarmak için ,
Yeşil ok dışarıdan liste almak, (yani dışladığımız dosyaları aynı web taraycılarındaki yer işaretleri gibi
Aktarmak için) kırmızı ok ise içe aktarmak içindir, kalkan işareti güvenlik merkezini açmak için , İ işareti ise
Hakkında kısmını açmak içindir.
Sürükle bırak ile dosyayı istisna ekleme:

Sürükle bırak yaparak burada eklemeyi gösterdim.

Yan menüye kısayol oluşturup dosyayı istisna eklemek:
İlk olarak yan menüye kısayol oluşturmanız gerek.

Kısayolumuzu oluşturduk şimdi artık yan menüden ekleme yapabiliriz.

Buradan daha kolay Defender dışlama seçeneklerinden dışlama ekleme/çıkarma işlemi yapabilirsiniz.

İndirmek linki:

Daha fazla bilgi için:

Dikkat: Dosya virüslü,zararlı algılanabilir dosyanın hiç bir türlü zararı yoktur dosyayı ilk Defender'a istisna eklemeniz gerekmektedir.

Ayrıca: Windows defender veya güvenlik merkezi açılmadığı(hata olduğu) halde dosyaları karantinaya aldığı durumlarda da kullanabilirsiniz.

Sordum.org ve sordum ekibine teşekkürler.

Uzun bir makaleydi işlemler karışık olduğundan dolayı makaleyi uzun tutum umarım anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…