Defender sistemden tamamen nasıl kaldırılır?

Yer
Tokat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro AN517-52
CPU: i5 10300H (2,5GHz)
RAM: DDR4 16GB (2933MHz)
GPU: Geforce RTX 3050
SSD: 500GB
Windows 10 Pro Lisans
------
VMWare Workstation
- Kali Linux
- WifiSlax
- Ubuntu
- Mint
Meslek
Biyomühendis
Merhabalar, Windows 10 kullanmaktan gayet memnunum fakat "Defender" illetinden kurtulmam gerekmekte. Regedit altında "DisableAntiSpyware" girdisi oluşturup değerini 1 verip çıktığımda bu veri kaybolmakta. Servislerden durdurmak imkansız. Bu formda daha önce bir konu içerisinde bir kullanıcı NTLite ile ISO dosyasından kaldırarak kurulum yapılmasını önermiş fakat NTLite ile kaldırmakta format sırasında eksik dosya krizine yol açıyor.

Önümde şöyle birkaç seçenek var ve bu seçenekleri sizden sebepleri ile yol göstermek adına yorumlamanızı rica ediyorum:

1- Windows 10 Performans Edition ( Defender direkt olmaksızın kurulum mevcut fakat güvenilir bir kaynak değil)
2- Windows 10 için "Defender" illetini kapatma çabasına devam
3- Windows 7 kurulumu ve Defender'i kaldırmak
4- NTLite ile Defender'i kaldırmak
5- Diğer alternatif fikirler

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben küçük bir uygulamasını bulmuştum onla devre dışı bıraktığımda asla açılmıyor.
Windows hangi güncelleme ile engelledi bilmiyorum fakat daha önce REGEDİT altında, yukarıda belirttiğim değerleri oluşturarak kapatılabiliyordu. Windowsunuz güncel mi?
Neden kaldırmak istiyorsun?
Bir uygulamayla istediğin kadar askıya alabilirsin.
Bilgisayarım gerçekten aşırı kötü durumda, öğrenciyim yenileyemiyorum daha da aksi bir durum durduk yere indirdiklerimi yada yazdıklarımı siliyor. Word içerisini bile tarayıp virüs zannedip silmişliği var ve bıktırdı. Ayrıca dediğim gibi bilgisayarım aşırı kötü durumda ve bir dosya indirdiğimde dosyayı beklediğimden daha fazla defenderin dosyaya izin vermesini bekliyorum.

Aynı şekilde Windows Update içinde böyle bir araç var. Arada etkinleştirip güncelliyorum. Çünkü çok saçma zamanlarda indirmeler yapması canımı sıkmıştı.
Tamam ona da bakacağım çok teşekkürler

Aynı şekilde Windows Update içinde böyle bir araç var. Arada etkinleştirip güncelliyorum. Çünkü çok saçma zamanlarda indirmeler yapması canımı sıkmıştı.
Onun için üçüncü parti program kullanmaya gerek yok. Ayrıca etkin saatleri değiştirebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…