Definasyona nasıl başlanır?

burke35

Kilopat
Arkadaşlar baştan diyeyim, normal şartlarda definasyon yapacak bir vücudum yok ama eskiye nazaran daha yağlı olduğum için basketbolda hantallaşmama ve zıplamamın düşmesine sebep oluyor. Şu an 85-84 kiloyum, yağ oranım da 15. Boyum 1.90, kalori hesaplaması gibi şeyleri nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Boy 1.90, kilon 85, yağ oranın da 15 ise neden definasyon yapmak istiyorsun? Definasyon genelde yağ yakmak için ki kilonla boyuna bakarsak kilonun az olduğunu bile düşünebiliriz.

Boy 1.90, kilon 85, yağ oranın da 15 ise neden definasyon yapmak istiyorsun? Definasyon genelde yağ yakmak için ki kilonla boyuna bakarsak kilonun az olduğunu bile düşünebiliriz.

Hocam basketbolda ağır hissediyorum kendimi zıplamamı etkiliyor ve hatlarım kapalı yağlarım yüzünden.

Orta derecede aktif ve normal metabolizmaya sahip olduğunuzu düşünürsek günlük harcadığınız kalori 3000 diyebiliriz. Günlük 2700 kalori almakla başlayacak şekilde, gittikçe azalan basit bir hesaplama yapabiliriz.

1. Spor yapmayı aksatmamalısınız, kilo verirken kasları olabildiğince korumak için buna ihtiyacınız var. Yağ oranınızdan dolayı kardiyo önermiyorum, sadece ağırlık kaldırsanız yeterli.
  2. Günlük 160-180 gram protein tüketmelisiniz.
  3. Günlük aldığınız kalorilerin %20'si karbonhidratlardan oluşmalı. Su tutmak sorun değil, yağ kaybetmek istiyorsunuz zaten.
Direkt olarak 2500 kalori alarak da başlayabilirsiniz, ancak aceleye getirmenize gerek yok, aşırı büyük bir açık yaratırsanız kas kaybetme oranınız yükselir.

Hocam basketbol da oynuyorsan bence kardiyo ve direnç egzersizlerini arttırmalısın.
Günlük minimum 150gr proteinin ihmal etme. (80x1.5-2)

Hocam ben zaten ağırlık kaldırıyorum kardiyordan da nefret ederim ve yapmam. Alternatif olarak basketbola geri dönmeyi tercih ettim. Bu arada analiz raporlarında bmr 2000 kalori çıkmıştı.

Hocam basketbol da oynuyorsan bence kardiyo ve direnç egzersizlerini arttırmalısın.
Günlük minimum 150gr proteinin ihmal etme. (80X1.5-2)

Hocam peki 2700 kalori ile nasıl 150 gram proteini nasıl tamamlayacağım?

Bu arada analiz raporlarında bmr 2000 kalori çıkmıştı.
BMR, günlük harcadığınız kaloriyi göstermez. Eğer sadece oda sıcaklığındaki bir odada hiçbir şey yapmadan sadece yatıyor olsanız harcayacağınız kaloriyi söyler. Sadece hayatta kalmak için harcadığınız enerji yani.
Hocam peki 2700 kalori ile nasıl 150 gram proteini nasıl tamamlayacağım?
1 gram protein 4 kalori yapar. 150 gram alırsanız 600 kalori almış olursunuz. Ki, proteinleri sindirmek için de diğer besinlere göre daha fazla enerji harcarız. Merak etmeyin, 200 gram protein alıp geri kalan 1900 kalorinin tamamını yağ olarak alsanız bile yağlanmazsınız, kalp ve organ sağlığı ayrı bir şey tabii. Vücudumuzun ana enerji kaynağı karbonhidratlardır. 350-400 gram karbonhidrat, 150-200 gram protein alıp geri kalanını yağ olarak alabilirsiniz.

Hocam L-Carnitine Hardline burner gibi şeyler ne kadar etki eder?

Ege fitness 1500 kalori gibi şeyler diyordu onlar ne oluyor hocam?

Boyuna göre kilon iyi, hatta bir tık düşük gibi. Body builder değil isen %15 yağ oranı gayet normal, fakat %10'un altına düşürmek için çabalaman lazım ve biraz daha kilo verirsin.

Boyuna göre kilon iyi, hatta bir tık düşük gibi. Body builder değil isen %15 yağ oranı gayet normal, fakat %10'un altına düşürmek için çabalaman lazım ve biraz daha kilo verirsin.

Hocam bodybuilder gibi antrenman yapmıyorum çoğunlukla güç odaklı gidiyorum ve küçüklükten skinny fat mağduruyum.

Hocam ayrıca az yağlı olmayı isteme sebebim atletik zamanıma geri dönmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…