Deforme olan F310 LB tuşu nasıl düzeltilir?

Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram
Asus H410M-K
I3 10100-F
STRIX GTX 1050TI
TOSHIBA 1 TB HDD
WD 240 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Selam, pazar günü bizimkiler temizlik yaparken muhtemelen kolu yere düşürmüşler. LB tuşu hafif içe göçmüş sanki ve basınca rahatsız bir his veriyor, tam basılmamış gibi. Ayrıca basılı tuttuğum zamanda tekliyor. Muhtemelen garantisi bitmiştir çünkü 2020 sonu, 2021 başı almıştık diye hatırlıyorum. Bunu düzeltmemin bir yolu var mıdır veya tamirciye versem ne kadara yapabilir?

Kimse yazmadı ancak biraz uğraş ile sorunu çözebildim.

Öncelikle kolu açıyoruz ve tuşların olduğu bölmeyi kaldırırken yavaş kaldırın hatta gerekirse kolu ters yatırın ve arka kısmından kaldırıp açın çünkü X y a b vb. tuşlar direkt düşer, geri takmak için uğraşırsınız. Açtıktan sonra bozuk olan (rb, lb) tuşu çıkartın ve altındaki küçük tuşu göreceksiniz. O sanki bir bloğa bağlı gibi duruyor ve etrafında çelikten bir şey onu sarmış gibi duruyordur. Düzgün olan tuşa baktığınız zaman muhtemelen arası açık değildir ancak bozuk tuşa bakarsanız blok biraz aşağıya kaymıştır ve bir boşluk vardır. O boşluğu kapatabilmek için bir şeyle ortasından bloğu itin ve daha sonra pense vb. bir şey ile etrafındaki çelikleri içeri yani bloğa doğru sıkın ki sıkışsın ve sağlamlaşsın. Eğer boşluk fazla ise bloğun sağına ve soluna Japon yapıştırıcısı vb. sürebilirsiniz ancak DİKKAT! Yapıştırıcıyı sürerken çok dikkatli olun, eğer akarsa sisteme zarar verebilirsiniz veya yanlış her yapışabilir. Tavsiyem, ince uçlu bir şeyi alın ve onun ucuna yapıştırıcıyı damlatıp sürün. Sürdükten sonra kurumasını beklemeyi de unutmayınız. her şeyi yaptıktan sonra arkası dönük ön kabın üstüne arka kabı yerleştirin (lb, rbyi takmayı unutmayın) ve vidaları sıkın.
Bunun hakkında videolu anlatım yok lakin İngilizce bulunuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…