Değişim belgesi 14 gün sınırını kaldırır mı?

AhmeT75

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 28 şubat tarihinde sipariş ettiğim monitörde 1 adet ölü piksel çıktı sizlere de danışmıştım değişim yapmalı mıyım diye en sonunda yapmaya karar verdim. Ancak Teknosa satıcıyla iletişime geçip benim yerime konuşmuş ve satıcı değişim için Lenovo'dan belge almam gerektiğin söylemiş ben de Lenovo ile görüştüm. Onlar ise bana minimum 3 adet ölü pikselden sonra belgeleyebiliriz dedi bu belgeyi 14 günlük süre dışında alırsam yine de değiştirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yine Lenovo ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ancak bildiğim kadarıyla garanti süresi içerisinde böyle bir durumla karşılaşırsanız değişim talebinde bulunabilirsiniz.

Değişim talebi üründen kaynaklı bir sıkıntıdansa 14 gün diye bir sınırlama yok. Bazı kişiler ölü pikseli görüp iki senelik garantinin dolmasına yakın zamanda garantiye göndererek monitörünü sıfırlıyor.

Bunu yine Lenovo ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ancak bildiğim kadarıyla garanti süresi içerisinde böyle bir durumla karşılaşırsanız değişim talebinde bulunabilirsiniz.

Teknik destek bugün hizmet vermiyormuş hocam pazartesi günü mutlaka iletişime geçeceğim.

Teşekkürler.

Ölü piksel varsa vardır yoksa da yoktur. Ölü pikselin 1 adet olması veya 3 adet olması bir şey fark ettirmiyor. 1 ölü piksel dahi olsa o ürün kusurludur. Dolayısıyla bu savunma argümanı aşırı saçma geliyor bana ve nedense tüketiciler olarak bunu benimsemiş gibi gözüküyoruz. Bir masa aldığınızda 4 ayağından 1i kırık olduğu zaman sorunsuz mu oluyor? Aynı şeydir bu da. Talebinizde diretin.​

Hocam eğer şirketin politikası böyleyse diretmem işe yarar mı ben sonuç alacağıma inanmıyorum şahsen.

Yapmayın gözünüzü seveyim. Göz göre göre hak kaybına uğramayın. Kanunlar ve yönetmelikler şirketin politikasından önce gelir. Bu mantıkla her şirket kendi politikasını kendisi belirlesin. Olur mu öyle şey? Tüketicinin aleyhine kafalarına göre politika belirleyemezler ancak lehine yapabilirler. Buna en güzel örneği Amazon olarak verebilirim. 14 günlük cayma hakkını kendi tüketici memnuniyet politikası adı altında 30 gün olarak belirlemişler. 14 günü 15 gün yapabilirler ancak 13 gün yapamazlar.​

Hocam öncelikle teşekkürler pazartesi günü mutlaka konuşacağım Lenovo ile umarım şirket politikası cart curt edip değişimi iptal etmezler ancak bir SE sormak istiyorum. Değişimle aldığım üründe de ölü piksel çıkar ise ne yapacağım yani sormak istediğim şu değişimin bir sınırı var mı?

Bunun bir sınırı yok ama çıkmayacağının garantisi de yok. Bu tüm monitörlerde olabilecek bir şey. Bir sonrakinde ölü piksel olmaması için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Belki iade edip yakınınızda bir mağazadan (mümkünse aynı ya da daha düşük fiyattaysa) gidip alıp kutuyu orada açarak test yapmanız olur.

@AhmeT75 Sorduğunuz sorunun cevabını arkadaşımız vermiş ancak bu tarz ürünlerde koşulsuz şartsız 14 günlük iade hakkınız olması adına mağazadan satın almayı tavsiye etmiyorum. Ürünü internetten satın aldıktan sonra mağazaya gidip orada kontrolleri sağlatmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü mağazadan kontrol ederek alsanız bile o kadar ışığın içerisinde gözden kaçabilen ve kendini belli etmeyen kusurlar olabiliyor. Bu dediğim sadece 14 günlük koşulsuz şartsız iade hakkı içindir. Yoksa normal şartlarda mal ayıplı çıktıktan sonra nereden aldığınıza bakılmaksızın 6 aylık süre içerisinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…