C# Değişken tanımlama

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi RTX 3060 Tİ Gaming X,
Hyperx Fury RGB 2x8GB,
Msi B450M PRO-M2 MAX,
Ryzen 5 5600x,
GameBooster NITRO 120 ARGB,
KIOXIA Exceria 240GB,
Pioneer APS-SL3N-240 240GB,
512gb HDD (markasını bilmiyorum:),
GameBooster G918 Fire Storm RGB Red Switch,
Mouse markasız
Meslek
Öğrenci
Merhaba. C# dilini yeni öğrenmeye başladım, değişkenlerde harf olursa.

C#:
string x = "abc";

Sayı olursa.

C#:
int x = 15;

Oluyor.
Peki bunlar yerine sadece var komutunu kullansak olur mu?
Bilenler beni aydınlatırsa sevinirim.

Artı bir de iyi bir kurs önerirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Oluyor. Ekstra olarak object'te kullanabilirsin. C#, Java gibi bir oop yapısı kullandığından tüm değişken türleri birer sınıf. Ama object kullandığın zaman kullandığın şey neyse casting yapman gerekiyor onun özelliklerini devralabilmek için. var da castinge gerek yok.

Aşağıya bıraktığım ekran görüntüleri aralarındaki farkı göstermek için. y bir integer ve inteeger sınıfının sahip olduğu tüm metodlara erişimi var. x ise bir object ve türü yok, o yüzden sahip olduğu metodlar sadece genel metodlar. Ancak x'i integer'a dönüştürürsem, x'de y gibi tüm integer metodlarına sahip olur; var kullandığında yanılmıyorsam bazen float ve double arasında belirsizlik durumu oluyor (ambiguity). Buna dikkat ettiğin müddetçe sorun olmaması lazım muhtemelen.

1690018290341.png
1690018308573.png
1690018458928.png

Oluyor. Ekstra olarak Object'te kullanabilirsin. C#, Java gibi bir OOP yapısı kullandığından tüm değişken türleri birer sınıf. Ama object kullandığın zaman kullandığın şey neyse casting yapman gerekiyor onun özelliklerini devralabilmek için. Var da castinge gerek yok.

Aşağıya bıraktığım ekran görüntüleri aralarındaki farkı göstermek için. Y bir integer ve inteeger sınıfının sahip olduğu tüm metodlara erişimi var. X ise bir object ve türü yok, o yüzden sahip olduğu metodlar sadece genel metodlar. Ancak X'i Integer'a dönüştürürsem, X'de y gibi tüm integer metodlarına sahip olur; var kullandığında yanılmıyorsam bazen float ve double arasında belirsizlik durumu oluyor (ambiguity). Buna dikkat ettiğin müddetçe sorun olmaması lazım muhtemelen.

Eki Görüntüle 1871898Eki Görüntüle 1871899Eki Görüntüle 1871900

Beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.

Evet olur. var değişken tipini kullanırsan derleyici onu otomatik olarak gerekli türe dönüştürür zaten. Onun haricinde C#'da her şey Object sayıldığından Object de kullanabilirsin. Ama Object kullanırsan değişkeni Object haricinde bir tip olarak kullanırken tür dönüştürmesi kullanman gerekir. Terim olarak float değişkenine packing ve unpacking uygularsın. Örnek:
C#:
var a = 5.0f; // Otomatik olarak float tipinde tanımlanacaktır
Object b = 4.0f; // Paketlenmiş float değeri.
float c = a; // Dönüştürme kullanılmadan değer atanabilir.
float d = (float) b; // Dönüştürme kullanılmalıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı