Değiştirilen bir kullanıcı adının başka bir kullanıcı tarafından tekrar alınabilmesi sorunu

Makaleler
10
Yakın zamana kadar bir kullanıcı adının, isim değişikliğinin ardından başka biri tarafından kullanılmasının bir sakıncası olmadığını düşünüyordum. Bugün olan şeyden sonra bunun çok büyük bir güvenlik açık olduğunu fark ettim. Trollemek ya da zarar verilmek istenen bir üye takibe alınıp ismini değiştirdikten sonra art niyetli biri aynı ismi alabiliyor. Profil fotoğrafını da aynı yaptığı zaman o kullanıcıyı tanıyanlar yeni hesabın yan hesap olduğunu düşünebiliyor.

Benim eski adımı ve yeni avatarımı kullanan bir üye bir konu açtığında ya da bir söylemde bulunduğu zaman beni tanıyan kişiler bile özelden hesabın bana ait olup olmadığını sorabiliyorsa iyi tanımayanlar kötü niyetli bir hareketin ardından çok daha fazlasını düşünür. Sadece troll amacıyla değil, kötü niyetle 2. el bölümünde bir dolandırıcılık olması ihtimaline karşı bu büyük bir güvenlik açığı yaratıyor. Kullanıcı adı değişiminden sonra, aynı adın başkası tarafından alınabilmesini engellemek gibi bir düşünceniz var mı? @Recep Baltaş @MF

Yukarıdaki konunun sahibi olan, belki de kötü niyetli olmasa da risk oluşturan bu arkadaşın adı ve görselini değiştirerek duyarlı davrandıkları için moderasyona teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı