İyi günler herkese, uzun zamandır ADHD olabileceğimi düşünüyorum. Çocukluktan beri dikkatim inanılmaz derecede dağılmakta ve hiperaktifim. Psikoloğa veya psikiyatristiye gittiğimde, ‘ADHD olabilir miyim?' diye sorduğumda, bana 'kendine teşhis koymamalısın, bu kötü bir şey' gibi cevaplar verip geçiştirdiler. Ancak araştırdığım kadarıyla, semptomlarım bir ADHD'li bireyin yaşadığı belirtilerle oldukça benzer. Şimdi size semptomlarımı yazacağımş.
Dikkatim fazlasıyla dağınık, hiperaktifim, her şeyden çok çabuk sıkılıyorum, en sevdiğim şeylerden bile sıkılabiliyorum, insanlardan sıkılıyorum ve konuşmamaya başlıyorum sonra tekrar yazdığımda yaptığın çok saygısızca diyorlar, kendimi tutamıyorum, her şeyden çok çabuk etkilenebiliyorum, derslere odaklanamıyorum, düşüncelerim her saniye değişiyor, çok sık overthink yapıyorum (aşırı düşünüyorum), düşüncelerim alakasız yerlerden alakasız yerlere atlıyor, kulak hafızam çok iyi, ancak isim hafızam çok kötü, seslere karşı aşırı duyarlıyım (özellikle konuşmalarda), 3-4 saat uyku yetiyor ama çok yorgun hissediyorum, başkalarının sözlerini kesiyorum, bir müziği dinlerken sözlere odaklanıp sonrasında müziği dinlemeyi bırakıyorum, bir anda çok garip fikirler aklıma geliyor, sohbetlerde göz temasında hangi göze bakmam gerektiğini bilemiyorum, göz teması kuramıyorum, bir şeye bakarken aynı anda başka bir şeye de bakıyorum (örneğin filme bakarken Instagram'da gezmek), bir gün çok enerjik, ertesi gün aşırı sessiz olabiliyorum, sık sık uyku problemleri yaşıyorum, odamda ışık hem olsun hem olmasın istiyorum (çelişkili), yatakta dönüp duruyorum, uyuyabilmem en az 20 dakika sürüyor, doğru pozisyonu bulamıyorum, ders çalışmak sıkıcı geliyor ama bir role hazırlanırken replikleri dikkatim dağılmadan 30 dakikada ezberleyebiliyorum, bir içkiyi 20 dakikada içmem gerekirken ben 2 dakikada içiyorum, bazı günler hiç iştahım yokken bazı günler aşırı yemek yiyorum, “maymun iştahlıyım”, bazen belimi kırtlatma ihtiyacı hissediyorum ve yapmazsam rahatsız oluyorum psikolojik olarak ağrılar yaşıyorum.
Bu arada çocukluğumda bir psikolog bana DEHB olduğumu söylemişti, ancak şu anda DEHB olmadığımı söylüyorlar. Yeni bir psikoloğa ve psikiyatristiye gideceğim.
Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum herkese iyi günler!