Delilik, şizofreniye dahil midir?

Tüm deliler şizofren değildir. Fakat dolaylı yoldan şizofren olan herkes delidir tanısına ulaşabilir miyiz? Delilik bir ağaç ise şizofren bir dal mı?

Valla paranoid, katatonik falan filan onlar deli olsun da ben normal kalayim. Hebefrenik bir sizofren olarak hayatimdan memnunum.

Böyle bir durumum yok hocam. Sadece saçma sapan sesler duyuyorum.

Böyle bir durumum yok hocam. Sadece saçma sapan sesler duyuyorum.
Ne tür sesler duyuyorsunuz?

Madem dayanışma konusu haline geldi bende yazayım. Panik ve anksiyete tedavisi görüyorum ortalama 8. Aydayim şuanda lustral 100mg special kullanıyorum günde tek doz. Normalde yeterli oluyor ama üzgün yada sıkıntılı bir sürece girdiğimde belirtiler daha da artıyor. Bazen kafamda tekrarlanan düşünceler oluyor bazen bir kelime yada plan gibi takıntı haline dönüşüyor dönüp duruyor. Bazense hiç olmuyor yani en iyi halim uyandıktan sonra kafam bomboş oluyor ve bir çok şeyi düşünmeden yapabiliyorum.

Hocam krize girdiğim zamanlarda aklımda kalmış bazı kelimeleri cümleleri tekrar ediyor ses. Bazen de sevdiğim oyun, filmlerdeki konuşmaları taklit ediyor. Böyle taklit, tekrar diyorum çünkü ilk 1 yılda sesin kişiliği vardı. Bir birey gibi konuşuyordu ve iyiliğimi istemiyordu. Artık hayallere sokamayacağını anlayınca benimle açık açık konuşmaya başlamıştı. Amacımız seni öldürmekti falan filan. İlk 1 yıl böyle geçti. Sonraki 2 yılda ben sesle konuşmayı bıraktım. Bunu yapınca sesteki kişilikte azaldı gitgide. Artık anlamsız şeyler duyuyorum ve konuşmamaya devam ediyorum onunla.

İç sesinden farkları neydi? @Joe Satriani

İçses insanın kuruntusu gibi bir şey bence. Konuştuğunu zannediyor ama kendi kendine konuşuyor. Benimkisi bundan çok uzak. Sanki yanımda biri varmışta sesi kafamın içinden geliyormuş gibiydi. Dediğim gibi bu şeyin bir karakteri vardı. İnsan gibi konuşuyordu ve belli belirsiz saydam görüntülerde görüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…