Dell 3567 sisteme yükseltme

egecay1

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba,

Bilgisayarımın özelliklerini aşağıya sıralayacağım.
4GB DDR4 2133megahertz RAM
Intel i3 6006u @ 2.00 GHz
AMD Radeon R5 M430
1TB 5400 RPM HDD

Dell Inspiron 15-3567 6006U

Bilgisayarım içinde bulunan oyunlar, uygulamalar ve medya depolaması yüzünden yavaş çalışıyor.
Ben de bilgisayarımın daha hızlı çalışması için RAM takviyesi yapmayı düşündüm. Yapmamı tavsiye eder misiniz? Ve içindeki video, fotoğraf ve oyunları silinmeden elimin altında tutmak istedim. Mevcut HDD yerine yeni bir SSD veya yeni bir HDD takmayı düşündüm. Bu mümkün olur mu? Bilgisayar dizme işlerine az da olsa elim yatkın gibi ama kendime pek de güvenmediğim için yine de işi bilen bir profesyonele yaptırmayı düşünüyorum. Tabii eğer bu anlattıklarım mümkünse. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin de i3, onu da zorluyor olabilir mi?
Görev yöneticisinde performans sekmesini açık tut. İş yaparken yavaşlama olunca kullanım değerlerini kontrol et performans sekmesinden, tüm donanımlar için. Sıcaklıklara da bakman iyi olur AIDA64 veya HWmonitor ile.
DVD playerın varsa onun yerine HDD caddy takıp ona diski, HDD yuvasına da SSD'yi takabilirsin. Garantisi varsa; bozma derim. Youtube'da söküm videoları mevcut.

Merhaba, bende de aynı bilgisayar var. Bilgisayara uyumlu rami nasıl bulabilirim, bir de en yüksek ram kapasitesinin kaç olduğunu nasıl öğrenebilirim?

İşlemcin totalde 32GB'a kadar RAM destekler. İşlemci zayıf olduğu için toplamda 8'den fazlası çok anlamlı olmaz.
2133 ya da bir kaç kademe üstü RAM takabilirsin, 2400, 2600Mhz gibi. Uyum konusu özellik üzerinden anlaşılmıyor, denemen lazım ya da RAM üretici sitelerinde modelini arat, Crucial ve Kingston'da vardır belki.

İşlemcin totalde 32GB'a kadar RAM destekler. İşlemci zayıf olduğu için toplamda 8'den fazlası çok anlamlı olmaz.
2133 ya da bir kaç kademe üstü RAM takabilirsin, 2400, 2600Mhz gibi. Uyum konusu özellik üzerinden anlaşılmıyor, denemen lazım ya da RAM üretici sitelerinde modelini arat, Crucial ve Kingston'da vardır belki
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı