Dell 7559 vs Asus x550vx vs MSI GL72 vs MSI PE60 vs HP 15-BC010NT

Bu seçenekler arasından uzak durmanız gereken tek marka HP. Elimden 2 HP laptop geçti gerçekten kötü ürünler. Yabancıların Casperı diyebiliriz. Size bir tavsiyem de Moster laptoplara bakmanız. SSD takmak için portlarının olması ve laptobun içini açınca garantiden çıkmaması bir artı.

Telefonumu sattım kardeşim benim bir kaç sorundan dolayı o yüzden çekemiyorum. Birinden istemeye de çekiniyorum açıkçası. Bilgisayar gerçekten çok güzel ekranı mükemmel ötesi. Parlaklığı bi tık daha iyi olabilirdi sadece. Lol de 1080p de ful ayarlarda 150 civarlarında fps alıyorum. 120 nin altına düşmüyor. Sadece oyun başlarken bide nedense dükkanı açınca fps 100 civarlarına iniyor o kadar. Isınmaya gelirsem 75 dereceyi henüz göremedim ki tecnopatın 17' lik monster incelemesinde 90 derecelerde oynadığını biliyorsundur. Çif fan var laptopta 70 in üstünde turbo moda geçiyor ve cihazı serinletiyor. Ne kadar ısınsada bunu zaten hissedemiyorsun çünkü ısınacak parçalar numpad in altına yerleştirilmiş. Buda wasd tuşlarında ısı hissedilmemesine neden oluyor. Zaten en ısınmış hali bile hafiften bi sıcaklık hissi ısınan kısımlarda.
Tasarımını ben çok beğeniyorum. Hp omen le kasa yapısı olarak çok fazla benzerliği var cihazın donanımının bulunduğu kısımda. ekran kısmını sadece değiştirmişler gibi. Sesi gerçekten güzel. Yüksek ve net ses alabiliyorsun. Dell deki gibi subwofer yok belki ama ondada sıkıntılar olduğunu duymuştum zaten. Disk okuyucusu harici olarak geliyor bence çok iyi bu. İhtiyacım olduğunda çıkarıp kullanıyorum ve yerine bırakıyorum. Klavyesi almadan önce kötü gibi geliyordu biraz az gibi gelmişti basış yüksekliği ama alınca farkettim ki basış hissi oldukça güzel. İyi bir geri bildirimi var klavye tuşlarının. HDD sinde kulağını yaklaştırırsan hafif bi cızırdama geliyor bir kaç 7200rpm lik hdd lerdende bu yorumu yapan kullanıcı yorumunu duymuştum. Sanırım 7200rpm lerde bu var. Hiç rahatsız etmiyor çok nadir duyuyorum.

Bildirim ışıkları öyle sıradan yanyana dizilmiş şekilde değil. Şöyleki caps lock tuşunda bir led var açarsan yanıyor aynı şekilde açma kapama tuşunda bir led var. F6 tuşunda mute için led var. Bunun gibi birkaç yerde buna benzer led var. Bence oldukça iyi düşünülümüş. Klavyesi tek renk. Gece çok şık görünüyor. touchpadi de büyük ve güzel konumlandırılmış. Hassasiyetide iyi. Touchpad tuşları biraz sert ama basış hissi güzel. Sert basmak gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorun olursa cevaplarım.

Tek bir şey sorucam yurt dışında apple dan sonraki en köklü laptop üreticisi kimdir? Her firma hatalar yapar. Monster da dağil msi da. Marka değil ürün odaklı bakmanızı öneririm.

Marka odaklı bakma diyorsunda markaların prestijleri yaptıkları ürünlere göre değerlenir. HP bu prestiji çoğu laptobuyla sağolsun yerle bir etti. 2. laptobumun HP olmasının tek sebebi istediğim özelliklerde paramın yettiği tek laptoptu. Şimdi arkadaşımız nerden baksan aynı fiyat bazında benzer ürünleri sıralamış bize. Büyük bir çoğunluğun Casper , HP gibi markaları önermemesinin en büyük nedeni yine bu markaların kendi hatalarıdır. HP'ye gelirsek (senin model için konuşmuyorum). Elimden birçok HP laptop geçti arkadaşlarınkilerde dahil. E tabi ucuz yapıp zebil gibi piyasaya sürülünce çok oluyor haliyle. En büyük problemleri ciddi mühendislik hataları. Örnek 1; Bir modelde güç girişinin jakı yaklaşık 5cm uzunlukta ve düz. Belli bir süre sonra kırılıyor. Bu o laptobu kullanan herkeste öyle kronik bir sorun tamamen tasarımsal bir hata. Örnek 2; İnatla 3 Usb girişi koyuyorlar. Ya 4 tane koy işte 1 tane eksik koydunda zengin mi oldun 4 kişilik oyun oynanmıyor laptopta kol bağlayamıyoruz. Örnek 3; Kasa tasarımı en küçük upgrade yada temizliğe izin vermiyor. Zira bütün anakartı sökmeniz gerekecek ve bu birçok kullanıcının çekindiği ve beceremediği bir durum. Yani HP'nin dediği al bu laptobu kullan ama fazla kurcalama sen son kullanıcısın yerini bil. Umarım HP artık düzgün ürünler yapmaya başlamıştır ve aldığın ürünü uzun yıllar kullanırsın ama ben aynı paraya Asus, MSİ, Monster gibi ürünlerin arasında kimseye HP önermem.

Tamam kardeşim. Ben şuan kullandığım ürün için konuşuyorum. Hp omen le ekran bölümü dışındaki alt bölme aynı. Gerçi Hp yi kötüleyenler sayesinde bu laptop 3000 tl bunun için ayrıca teşekkür ederim. Monster ı övüyorsunda kasadan ağlanan çok insan var. Msi ın en kötüsü bile eşdeğer laptoptan 500 tl civarı daha pahalı. Olsa 5000 im okey monster 1060 lı alırım. Şuan oyundayım uzun uzun yazamıyorum. Ben elimdekine bakarak söylüyorum Hp pavilion 15 bc010nt mükemmel alabilirsiniz .

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı