DELL 7567 Batarya Söküldüğünde Garantisi Etkilenir mi?

LBJ007

Kilopat
Dell 7567 laptopta batarya içine gömülü. Ben bu bataryayı açıp çıkarırsam garantisi gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayı ne amaçla çıkartacaksınız? Pil ölmesin diye çıkarmayı düşünüyorsanız bu çok yanlış bir düşüncedir. Yeni nesil lithium ion ve lithium polymer piller sürekli şarj ve deşarj olmayı severler. 5-10 doldur boşalt işleminden sonra kondisyon kazanmış pil hücrelerini şarj ve deşarj işleminden maruz bırakırsanız pil hücrelerinin güç tutma yeteneği hızla kaybolacaktır.

Bu ürün yükseltmeye açık bir ürün. Arka kapağı kolay bir şekilde açılmakta ve arka kapağın altında bulunan çıkarılabilir donanımların yükseltmesine DELL izin vermekte. Pil zaten arka kapağın hemen altında ve çok basit bir şekilde sökülüyor. Vida izi bırakmaksızın sökerseniz cihazınız garanti dışı kalmaz. Pil sökmek yerine imzamdaki yönergeleri batarya cihaza takılı haldeyken uygularsanız en az zahmet ile maximum pil ömrünü elde edersiniz.

Son düzenleme:
Bataryayı ne amaçla çıkartacaksınız? Pil ölmesin diye çıkarmayı düşünüyorsanız bu çok yanlış bir düşüncedir. Yeni nesil lithium ion ve lithium polymer piller sürekli şarj ve deşarj olmayı severler. 5-10 doldur boşalt işleminden sonra kondisyon kazanmış pil hücrelerini şarj ve deşarj işleminden maruz bırakırsanız pil hücrelerinin güç tutma yeteneği hızla kaybolacaktır.

Bu ürün yükseltmeye açık bir ürün. Arka kapağı kolay bir şekilde açılmakta ve arka kapağın altında bulunan çıkarılabilir donanımların yükseltmesine Dell izin vermekte. Pil zaten arka kapağın hemen altında ve çok basit bir şekilde sökülüyor. Vida izi bırakmaksızın sökerseniz cihazınız garanti dışı kalmaz. Pil sökmek yerine imzamdaki yönergeleri batarya cihaza takılı haldeyken uygularsanız en az zahmet ile maximum pil ömrünü elde edersiniz.

Yanlış bilgi. Dell kullanıcı yorumlarını incelerseniz 2 yılda çoğu Dell dizüstü bilgisayarın bataryasının öldüğünü göreceksiniz. Yani bataryayı çıkartıp kullanmak gayet mantıklı. Dell, batarya gücünü %100 şarj ettikten sonra sökülmesini öneriyor. Şarj deşarj sonrası bataryanın ömrü kısalır. Batarya şarj deşarj olmayı sever diye bir olay yok nereden çıktı bu saçmalık? Bataryanın elektriği depolamasını, insanların kas geliştirmesi gibi algılamışsınız.
Benim Dell 7567, 3. senesini doldurdu ve batarya sağlığı %90 kayıpla %10'a düştü. Batarya da şişti keşke bataryayı çıkartıp kullansaydım.

Yanlış bilgi. Dell kullanıcı yorumlarını incelerseniz 2 yılda çoğu Dell dizüstü bilgisayarın bataryasının öldüğünü göreceksiniz. Yani bataryayı çıkartıp kullanmak gayet mantıklı. Dell, batarya gücünü %100 şarj ettikten sonra sökülmesini öneriyor. Şarj deşarj sonrası bataryanın ömrü kısalır. Batarya şarj deşarj olmayı sever diye bir olay yok nereden çıktı bu saçmalık? Bataryanın elektriği depolamasını, insanların kas geliştirmesi gibi algılamışsınız.
Benim Dell 7567, 3. senesini doldurdu ve batarya sağlığı %90 kayıpla %10'a düştü. Batarya da şişti keşke bataryayı çıkartıp kullansaydım.
Şuan yanlış bilgilendirmeyi yapan sizsiniz. Bataryalar hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz anlaşılan. Aşağıdaki makaleden pil üreticilerinin kullanıcılara tavsiyesi ve yeni nesil piller hakkında bilgilendirmesini okuyup konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. İngilizceniz varsa köklü pil üreticilerinin kullanım senaryosu ve modern piller hakkında bilgilendirmelerini atabilirim.

Dell cihazların pili 2 yılda bitiyor diye genelleme yapmak çok yanlıştır bu bir çok cihazda pek yaygın olmasa da olağan hadiselerdir. Bir pil kullanım senaryolarına ve fabrikadan çıkışlı cell lottery'e bağlı olarak ömrü 6 ay ila 7 yıl arasında esneklik gösterebilir. Yeni nesil pil teknolojilerini kullanan ve yüksek amper çıkışı olmayan piller günümüzde ortalama 4 yıl yarı kayıpla kullanılabilmektedir. Üreticilerin hangi pil teknolojisini ve hangi pil hücreleri kullandığı tamamen üreticiye kalmıştır bunu bilmeden genelleme yapmamak gerekiyor. Yeni nesil bataryayı çıkarıp kullandığınız taktirde yukarıdaki makalede okuyacağınız gibi pil hücreleri güç tutma kapasitelerini yavaş yavaş kalıcı olarak yitirmeye başlayacaktır bu zaten genel bilinen bir olaydır. Hiçbir pil üreticisi %100 şarj edildikten sonra sökülmesini önermez. %50 ila %80 güç aralığında şarj edilip serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesini tavsiye eder bu çok yanlış bir bilgidir. Pil %100 güç ile saklandığında pil hücrelerinde yüksek güç bulunacağından bu pil hücrelerine uzun vadede zarar verecektir. Şarj deşarj sonrası pil hücrelerinin zarar gördüğü doğrudur fakat uzun süre şarj deşarj işlemi görmeyen pilin zarar görmesi çok daha yüksek oranlıdır. Söylediğiniz gibi batarya şarj deşarj olayının kas gelişimiyle hiçbir alakası yoktur siz olayı çok farklı anlamışsınız.

Fabrikadan sağlıklı çıkan bir Dell 7567 bataryası 3 seneden sonra %90 kayba uğradıysa eğer ağırlıklı olarak kullanım senaryosu hatasından kaynaklıdır. Yazdığım makaledeki kullanım senaryolarına uyduğunuz taktirde çok daha az kayıpla pilinizi uzun senelerce kullanabilirsiniz.

Şu an yanlış bilgilendirmeyi yapan sizsiniz. Bataryalar hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz anlaşılan. Aşağıdaki makaleden pil üreticilerinin kullanıcılara tavsiyesi ve yeni nesil piller hakkında bilgilendirmesini okuyup konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. İngilizceniz varsa köklü pil üreticilerinin kullanım senaryosu ve modern piller hakkında bilgilendirmelerini atabilirim.

Dell cihazların pili 2 yılda bitiyor diye genelleme yapmak çok yanlıştır bu birçok cihazda pek yaygın olmasa da olağan hadiselerdir. Bir pil kullanım senaryolarına ve fabrikadan çıkışlı cell Lottery'e bağlı olarak ömrü 6 ay ila 7 yıl arasında esneklik gösterebilir. Yeni nesil pil teknolojilerini kullanan ve yüksek amper çıkışı olmayan piller günümüzde ortalama 4 yıl yarı kayıpla kullanılabilmektedir. Üreticilerin hangi pil teknolojisini ve hangi pil hücreleri kullandığı tamamen üreticiye kalmıştır bunu bilmeden genelleme yapmamak gerekiyor. Yeni nesil bataryayı çıkarıp kullandığınız taktirde yukarıdaki makalede okuyacağınız gibi pil hücreleri güç tutma kapasitelerini yavaş yavaş kalıcı olarak yitirmeye başlayacaktır bu zaten genel bilinen bir olaydır. Hiçbir pil üreticisi %100 şarj edildikten sonra sökülmesini önermez. %50 ila %80 güç aralığında şarj edilip serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesini tavsiye eder bu çok yanlış bir bilgidir. Pil %100 güç ile saklandığında pil hücrelerinde yüksek güç bulunacağından bu pil hücrelerine uzun vadede zarar verecektir. Şarj deşarj sonrası pil hücrelerinin zarar gördüğü doğrudur fakat uzun süre şarj deşarj işlemi görmeyen pilin zarar görmesi çok daha yüksek oranlıdır. Söylediğiniz gibi batarya şarj deşarj olayının kas gelişimiyle hiçbir alakası yoktur siz olayı çok farklı anlamışsınız.

Fabrikadan sağlıklı çıkan bir Dell 7567 bataryası 3 seneden sonra %90 kayba uğradıysa eğer ağırlıklı olarak kullanım senaryosu hatasından kaynaklıdır. Yazdığım makaledeki kullanım senaryolarına uyduğunuz taktirde çok daha az kayıpla pilinizi uzun senelerce kullanabilirsiniz.

Elektrik-elektronik müh. öğrencisi olduğumu belirtmek isterim. Üstelik projelerimden biri batarya yönetim sistemi. Çoklu hücreden oluşan bataryaların şarj-deşarj döngünüsü kontrol eden elektronik sistem tasarladım.(48 hücreye kadar destekliyor :)) ve siz bana yeterli bilgiye sahip değilsiniz dediniz. Şahsi hakarete dönmesin bilgiler konuşsun. Hangi hatalı bilgiyi düzelteceğimi şaşırdım açık söylemek gerekirse. :D.

Yeni nesil pil diye bir tanım yok. Öncelikle buradan başlayalım. Pil teknolojileri yıllardır geliştiriliyor. Öyle ani bir değişim olmuyor diğer teknolojik ürünlerden farklı olarak. Bir pil teknolojisi duyurulur ve son kullanıcıya ulaşması yıllar sürer. Batarya sektörü böyledir. Farklı pil teknolojileri mevcut ama Dell, son yıllarda çıkardığı dizüstü bilgisayarların Türkiye'de satılan modellerinin tamamında lityum polimer tipinde batarya kullanıyor.

Lityum polimer pillerin karakteristiğini makaleler ile size anlatacak kadar boş vaktim yok kusura bakmayın. Ktservis gibi içeriklerini 10₺ ücretle freelancerlara yazdıran bir siteden de bilgi almanızı önermem. Böyle teknik konular için literatür taraması nedir, nasıl yapılır? Biraz irdeleyin. En güncel bilgiyi literatür taraması yaparak edinebilirsiniz. Google araması ile ulaşılan bilgilerin kalitesini de sorgulamaya başlayın. Okuduğunuz çoğu Türkçe içerik, makine öğrenmesi kullanan botlar tarafından türkçeye çevirilmiş içerikler.

2 Yılda Dell dizüstü bilgisayarların bataryalarının öldüğünü söyledim siz aksini söylediniz. Bunun için isterseniz forum donanımhaberde Dell 7567 ana konu ismindeki konuyu inceleyin. Linkini şöyle bırakayım; Dell Inspiron 7567 - Ana Konu » Sayfa 499 - 499.
Bu bilgisayarı kullanan kullanıcıların yorumlarına baktığınızda çoğu kişinin, bataryanın 2 yılda çöp olmasından yakındığını göreceksiniz.

Bir başka kanıt ise;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bataryalar hakkındaki resmi Dell videosu. Videoda batarya ömrünün 12 ile 24 ay arası olduğunu söylüyor ama siz 4 yıl gibi Google'dan aratarak bulduğunuz rakamı savunuyorsunuz. Diyecek söz bulamıyorum. Makale yazmışsınız ve bunu referans gösteriyorsunuz ama makale yazacak seviyede bilgiyi günübirlik Google araması ile edinmişsiniz. Makale yazacak seviyede miyim? Diye bir kendinizi sorgulasanız keşke ama öyle bir beklentim yok tabii. Türkiye'de içerik kalitesi diye bir şey söz konusu değil. Olacağını da zannetmiyorum bu gidişle.

Bataryanın çıkartılıp kullanılması konusunda ise yine aynı Dell videosunda 1:44 zamanına gelirseniz bataryanın çıkartılması konusunda tavsiyeler mevcut. Bu tavsiyelerden ikisi; bataryayı çıkartmadan önce şarj edin. Ve uzun süre saklamayın ara sıra cihaza bağlayın.

Özetlemek gerekirse Dell bataryaların ömrü 2 yıldır. Ve bataryayı çıkartıp kullanmak gayet mantıklıdır. Çıkartmadan önce şarj edilmiş şekilde çıkartılmalıdır. Ara sıra cihaza bağlayıp batarya deşarj edilip tekrar şarj edilmelidir. İyi forumlar.

O makaleyi yazan ktservis değil pil üreticisi olan Nion Battery'nin resmi yazısının Türkçe'ye çevrilmiş hali makine öğrenmesinin Türkçe'ye çevrilmiş hali değil yani. O makaledeki tüm bilgiler doğru olup siz bu makaledeki bilgilere yanlış diyorsanız sizinle burada tartışmam. Zaten makaledeki ve benim verdiğim bilgilerin hiçbirini çürütememişsiniz ve bu bilgileri inkar ediyorsanız bunları official kaynaklarla ÇÜRÜTMEKLE yükümlüsünüz. Elektrik elektronik mühendisi öğrencisi olabilirsiniz fakat ben mezun olup 8 yılımı notebook teknik servisine verdim hatta Asus'da da resmi olarak çalıştım bu işi daha dün öğrenmedik.

Bu arada Dell 7567'nin bataryasını her hafta sök tak yapacak kullanıcı bununla uğraşmayı göze alır mı sizce? Bu nasıl tavsiyedir? Attığınız forumda 2 yılda ölme olayını yaşayan kullanıcısı sayısı abarttığınız kadar fazla değil belirttiğim gibi bunlar ağırlıklı olarak kötü kullanım senaryolarına bağlı olan şeyler. Ayrıca 2 yılda öldüğünün aksini söylemedim lütfen yazdıklarımı dikkatli okuyun. 12 ila 24 ay arası gidiyor diyor fakat bu her modelde ayrıdır daha bunu bilmiyorsunuz. Her laptopta kullanılan pil hücreleri aynı olmuyor. Uzun pil ömrü vaat eden birçok DELL laptopların pillerinin ömrü 4 seneyi bulmaktadır. Bunlar sizin gibi Google'dan bulduğum veriler değil birebir teknik serviste elde ettiğim tecrübelerdir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı