Dell Alienware AW2724DM monitör renkleri soluk gösteriyor

erdiaydogan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Bende Dell Alienware AW2724DM modeli var. Sorunum şu monitörü açtığımda direkt soluk renk olarak açıyor fakat monitör ayarlarından HDR'yi açıp kapattığımda bir anda renkler canlanıyor. Tekrar PC'yi kapattığımda ve açtığımda tekrar soluk renge dönüyor. Monitör ayarından HDR kapalı olmasına rağmen HDR'yi açıp kapatınca düzeliyor canlanıyor. Sürekli bunu yapmam gerekiyor. Dell yerinde servisi aradım fotoğraf istediler, fotoğrafta çok belli olmadığı için sorun yok dediler sonra kullandığınız ekran kartı ile ilgili dediler 3000 serisi kartlarda oluyor bu sorun dediler ama benim pek içim rahatlamadı açıkçası kullandığım ekran kartı 3070 böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar var mı ne olur yardımcı olur musunuz? Kaç gündür kafayı yiyeceğim ne yapsam olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı monitör var. Ne RTX 2070 ne de şimdiki RTX 4070 TI Super'li sistemde böyle bir durum oldu.
Öncelikle firmware update yapın: (Çalışması için monitörü bilgisayara USB kablosu ile bağlamanız gerekli)
Ardından monitör driver dosyasını tanıtın:
Tanıtmak için masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp görüntü ayarları/gelişmiş ekran ayarları/Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcı özellikleri/Monitör/Özellikler/Sürücü/Sürücüyü güncelleştire tıklayıp driver dosyasını gösterip devam ederek tanıtabilirsiniz.
En son Dell Display Manager Aplication'u kurun: (Çalışması için monitörü bilgisayara USB kablosu ile bağlamanız gerekli)

Tüm bu indirme linki asıl kaynağı:
Mümkünse Gsync kullanmayın. (küçük ihtimal)

Dell Display Manager ile daha rahat hükmedersiniz monitörünüze.

Teşekkürler ama dediğiniz işlemleri yaptım Firmware Update yaptım USB bilgisayara takıp yaptım ama sorun hala devam ediyor. Her açtığımda bilgisayarı soluk oluyor ekran monitör ayarından HDR'yi açıp kapatınca canlanıyor renkler sürekli bu şekilde yapmam gerekiyor anlamadım çok değişik bir sorun acaba dedikleri gibi 3000 serisi ekran kartıyla alakalı bir durum mu? Allienware bu modelinde.

Servisin dediğine ne kadar güvenilir bilmem ama yabancı sitelerde vs. bu monitörle RTX 3000 ekran kartı sebepli mi bakmak lazım.

Bir de RTX 3000 ekran kartı olmayan başka bir bilgisayarda monitörü test et. Sorun devam ederse servise yollarsın. Diğer türlü Nvidia'nın yaptığı işin...
Ekran kartı için de DDU ile kaldırıp en son çıkan Nvidia App'ı kurun. DDU monitör driverını da siliyor bu arada. Dell monitör driverı yeniden tanıtırsınız. Nvidia'dan ise sorun belki çözmüştür.

Anladım cevabınız için teşekkürler monitör driverını yeniden kurdum hala düzelmedi sanırım tek çözüm başka bir 4000 serisi ya da 2000 serisi bir sistem de test etmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…