Dell Alienware AW2725DF alınır mı?

Fatihakgl

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Dell Alienware AW2725DF 27 2560x1440 360Hz 0.03 ms HDMI DP Type-C HDR trueblack 400 qd-OLED Gaming monitörü satın almak istiyorum. OLED yanığı problemi yaşar mıyım? Dell 3 yıl OLED yanığı garantisi veriyor. Önerileriniz ve tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıyorum AW2725DF'yi. 5 ay falan oldu yanlış hatırlamıyorsam.

Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Değer mi rekabetci oyunlar için tercih edeceğim tabii ki hikaye mod lu oyunlarda oynayacağım artı ve eksi yönlerini ve parlaklık olarak bir sorun var mı senın ıcın?

@bluerr Tavsiyesiyle ve bilgilendirmesiyle bende yönelmiştim, kesinlikle mükemmel bir monitör ama benim eleştirim ve sebebim Dell monitörden ziyade Oled tarafında olacak. Ben geçen hafta aldım, gecesinde denedim sabahında iade ettim. Sebebi parlaklığın ciddi derecede düşük gelmesi. Ek olarak benim kullandığım IPS monitör, en iyi renk gamutuna sahip IPS'lerden olduğu için siyahlar dışında hiç fark görememiş olmam. Tavsiye etme konusuna gelince de kesinlikle tavsiye ederim, biraz kalitesiz ve parlaklığı az bir IPS monitöre sahip olsaydım iade etmeyeceğimden eminim. Belki 1 hafta süre versem alışırdım ama o bütçeye başka şeylere yönelip daha sonra bu teknoloji biraz daha parlaklık artırdığında yönelmek istedim açıkçası.

Ama akıcılık IPS monitöre göre gerçekten üst düzeydeydi. Ekranlar kapalıyken bile nasıl yapıyorlarsa, ekran kaymak gibiyken IPS o kadar akıcı gözükmüyordu.

@bluerr tavsiyesiyle ve bilgilendirmesiyle bende yönelmiştim, kesinlikle mükemmel bir monitör ama benim eleştirim ve sebebim Dell monitörden ziyade OLED tarafında olacak. Ben geçen hafta aldım, gecesinde denedim sabahında iade ettim. Sebebi parlaklığın ciddi derecede düşük gelmesi. Ek olarak benim kullandığım IPS monitör, en iyi renk gamutuna sahip IPS'lerden olduğu için siyahlar dışında hiç fark görememiş olmam. Tavsiye etme konusuna gelince de kesinlikle tavsiye ederim, biraz kalitesiz ve parlaklığı az bir IPS monitöre sahip olsaydım iade etmeyeceğimden eminim. Belki 1 hafta süre versem alışırdım ama o bütçeye başka şeylere yönelip daha sonra bu teknoloji biraz daha parlaklık artırdığında yönelmek istedim açıkçası.

Ama akıcılık IPS monitöre göre gerçekten üst düzeydeydi. Ekranlar kapalıyken bile nasıl yapıyorlarsa, ekran kaymak gibiyken IPS o kadar akıcı gözükmüyordu.

Aslında her şeyi ile okey bir monitör yalnız parlaklık bende cok kafa karıştırıyor sizlerle beraber iki kişi iade etmiş bu sebeple şu an kullanmış oldugum monitör MSI QRF274 IPS 2K 165 Hz 1ms ben düşük gecikme ve Hz degerleri sebebi ile satın almak istiyorum parlaklık olarak tipik 50cd/m daha düşük acaba çok mu sönük parlaklık? Bunu en iyi nasıl anlayabilirim?

Aslında her şeyi ile okey bir monitör yalnız parlaklık bende cok kafa karıştırıyor sizlerle beraber iki kişi iade etmiş bu sebeple şu an kullanmış oldugum monitör MSI QRF274 IPS 2K 165 Hz 1ms ben düşük gecikme ve Hz degerleri sebebi ile satın almak istiyorum parlaklık olarak tipik 50cd/m daha düşük acaba çok mu sönük parlaklık? Bunu en iyi nasıl anlayabilirim?
Sanmam, bildiğim kadarıyla sizin monitörünüz benimki kadar parlak değil, benimki 400cd olması gerekiyor. 300 ile 250 arasında fark olsa da sizi yoracağını sanmıyorum. Parlaklık 250cd siz düşünün yani. Size sorun teşkil edeceğini sanmam. Denemenizi tavsiye ederim gerçekten yağ gibi akıyordu ekran :D

Sanmam, bildiğim kadarıyla sizin monitörünüz benimki kadar parlak değil, benimki 400CD olması gerekiyor. 300 ile 250 arasında fark olsa da sizi yoracağını sanmıyorum. Parlaklık 250CD siz düşünün yani. Size sorun teşkil edeceğini sanmam. Denemenizi tavsiye ederim gerçekten yağ gibi akıyordu ekran :D

Peki bu değerler %100 seviyesindeki parlaklık mı 250cd/m çünkü %100 kullanmayı düşünüyorum ve bu OLED zarar verir mi 3 yıllık OLED garantisini etkiler mi? @bluerr hocam sizde bilgilendirirseniz sevinirim?

Peki bu değerler %100 seviyesindeki parlaklık mı 250cd/m çünkü %100 kullanmayı düşünüyorum ve bu OLED zarar verir mi 3 yıllık OLED garantisini etkiler mi? @bluerr hocam sizde bilgilendirirseniz sevinirim?
Hiç bilmiyorum orasını, ben teknolojiyi şöyle düşünüyorum, bu parlaklıkları bilerek düşük tutuyorlar ki kullanıcı fulleyip yanık oluşturmasın kazayla. Teknolojinin gelişmesini bu yüzden bekliyorum, parlaklığı düşük tutmalarının tam olarak bu sebeple olduğunu düşünüyorum ve bekliyorum. 250cd'nin hepsini kullandığınızda zaten çok parlak olmadığından ötürü size sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Değer mi rekabetci oyunlar için tercih edeceğim tabii ki hikaye mod lu oyunlarda oynayacağım artı ve eksi yönlerini ve parlaklık olarak bir sorun var mı senın ıcın?

Avantajları.

Siyahlar.
Renkler.
Kontrast.
Renk doğruluğu (fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor)
Tepki süresi.
Netlik (ekran cam gibi, pürüzsüz)
Bulutlanma yok.
Işık sızması yok.
IPS glow yok.
Akıcılık.

Eksileri.
Aydınlık ortamda siyahlar griye dönüyor, ayrıca biraz purple gözüküyor.
Düşük parlaklık.

Birde öznel bir şey söyleceğim. Eskiden bu durumu yaşamıyordum ancak qd kullanmasından mıdır bilmiyorum monitör biraz gözlerimi yormaya başladı. Düşük parlaklıktan ötürü de olabilir. Qd OLED'lerde biraz göz yorgunluğu şikayeti Woled'e göre fazla, hangisinden kaynaklı emin değilim. Belkide kullanıcı yorumlarını okudukça psikolojik olarak bana da göz yoruyormuş gibi gelmeye başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı