DELL dizüstü bilgisayar tavsiyesi

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
iyi günler arkadaşlar aşağıda verdiğim iki diz üstü bilgisayar arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim? İş ve oyun amaçlı kullanacağım. Oyundan kastım özellikle Fifa 15 ve en az 3 yıl götürmesi beni. Olursa da biraz GTA 5 oynamayı planlıyorum. Aşağıdaki iki bilgisayarın en büyük farkları ekran kartları ayrıca birisi 4 gb diğeri 2 gb. sizce farkları nasıl?

DELL Inspiron 5548-G50W81C 15,6 inç Core i7-5500U 2,4 GHz 8 GB 1 TB Windows 8.1 Notebook Notebook

DELL 3543-B50W81C 15,6 inç Core i7-5500U 2,4 GHz 8 GB 1 TB Windows 8.1 Notebook Notebook

Konu güncel.

Başka markalara yönelmenizi tavsiye ediyorum.Mesela ASUS X550JK-XO012D i5-4200H 2.8GHz 4GB 500GB 2GB GTX850M 15.6" FreeDOS hem senin için daha ucuza gelir hem ekran kartı diğerlerine göre daha iyi hem de iş amaçlı da kullanılabilir. MSI'da da iyi çözümler bulabilirsin. GE serisi gayet iyi fakat biraz daha oyuncuya yönelik olduğu için görünümü işe uymayabilir. :mutlu:

Inspiron 5548' i tercih edin. R7 M270 ile GTA 5, 720p - 1080p aralığında düşük - orta arası ayarlarda oynanabilir. Oyun testlerini de paylaşırsanız etiketleyin lütfen.

donanım performansından ziyada bir de sürücü performansını düşünün amd nin sürücüleri çok berbat, şuınuda unutmayalım çift grafik kartı varsa işin içinde dell biraz sıkıntılı bu konuda

@Firestorm.x92 GT840M ile mi daha iyi performans alırım yoksa r7 m270 ile mi? Sanki gt840m bir tık daha önde gibi geldi bana.
Aralarında ciddi performans farkı yok oyunlarda. Ama r7 m270 biraz daha performaslı olabilir çözünürlüğe göre. Ben GT840M' i tercih ederdim nVidia' nın kullanım rahatlığı için. Soran herkes daha performanslısını soruyor genelde, o yüzden öyle dedim. Ama GT840M' den bahsetmeyi unutmuşum, kusura bakmayın.
Bu arada AMD' nin sürücü hizmeti eskisinden çok daha iyi, hala nVidia seviyesinde değiller orası ayrı.

@jarath çift grafik kartı derken? ikiside tek çekirdekli ekran kartları diye biliyorum ama ben?

@Firestorm.x92 açıkçası bende hiç bir zaman AMD'ye ısınamadım. Ama ne bileyim arada kaldım baya ikisi arasında. Hangisini alırsam alayım hata yapmak istemiyorum açıkçası. Sanki ikiside birbirine denk gibi görünüyor.

@jarath çift grafik kartı derken? ikiside tek çekirdekli ekran kartları diye biliyorum ama ben?

@Firestorm.x92 açıkçası bende hiç bir zaman AMD'ye ısınamadım. Ama ne bileyim arada kaldım baya ikisi arasında. Hangisini alırsam alayım hata yapmak istemiyorum açıkçası. Sanki ikiside birbirine denk gibi görünüyor.
Bu iki model arasında 5548 daha iyi.
5548 malzeme kalitesi olarak daha iyi, komple plastik yerine, alüminyum ve plastik kullanılmış. Bunun dışında temel farklara gelirsek...
5548' de maksimum 8GB RAM destekleyen 2 tane bellek yuvası varken, 3543' de maksimum 8GB RAM destekleyen tek bellek yuvası var. (Boş veya dolu, toplam yuva)
5548 giriş çıkışta çift USB 3.0, tek USB 2.0, 5' i bir arada SD kart okuyucu ve tek HDMI çıkışına yer verirken,
3543' de buna karşılık tek USB 3.0, çift USB 2.0, SD kart okuyucu, tek HDMI çıkışı ve bir optik sürücü bulundurulmuş.
Ağırlıkları, adaptör ve pil özellikleri, kasa içi fiziksel konumlandırmaları epey benziyor birbirine. İkisinin de ekran kartları anakarta gömülü vaziyette maalesef. Sonradan çıkarıp, farklı bir mobil grafik kartı takma imkanı yok. Özellik açıklamalarını burada bulabilirsiniz.
http://downloads.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-15-3543-laptop_Reference Guide_tr-tr.pdf
http://downloads.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-15-5547-laptop_Reference Guide_tr-tr.pdf
Özellikleri aradığımda 5547' yi buldum. 5548 ile farkı yoktur muhtemelen, r7 M265 kullanması dışında.
Bir de güzel bir inceleme buldum. 7548' in farkları r7 M265 ekran kartı, 16GB RAM ve 4K IPS panel kullanması, batarya eleştirisine takılma, panel biraz fazla güç tüketiyordur muhtemelen. Sizin ekran kartıyla biraz daha iyi sonuçlar gelebilir oyunlarda.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı