Dell E2211H görüntüde "karelenme" sorunu

boraygen

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Monitörlerden pek anlamıyorum ve bir sorunum var. Elimde, geçen sene 2. el olarak aldığım bir Dell E2211HB monitör var. Biraz eski bir monitör olduğunu söylemek yanlış olmaz. Monitörü bana satan arkadaş, çalıştığı şirketteki eski monitörleri elinden çıkarıyordu. Ne kadar eskidir, siz düşünün

Sorun ise şu: Özellikle hızlı geçişlerde, ani görüntü değişimlerinde, ekranın bazı yerlerinde büyük kareler beliriyor. Günlük masaüstü kullanımında ortaya çıkmıyor, ama oyun, dizi, film gibi hızlı geçişleri ve kamera kaymaları olan görüntülerde bu sorun sıkça meydana geliyor. Karelerin nerede çıkacağı belli olmuyor. Bazen ortada küçük, bazen solda büyük vs. bunun nedenini merak ediyorum. Monitör mü kötü veya bozuk? Yoksa VGA ile bağlanan bütün monitörlerde bu çeşit bir sorun meydana gelir mi?

Örnek bir video bırakıyorum. Telefonumun kamerasıyla ekranı çektim. Kareler açıkça belli oluyor. Görüntü hızlı değişmezken böyle bir sorun olmadığı da görülebiliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Specs: Dell E2211H Specs
Model ismindeki "b", muhtemelen "black"i temsil ediyor. Buradaki monitör modelinin sonunda "b" yok. Ama özellikleri ve dış görünüşü bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…