Dell G15 için kontrol yazılımı önerisi

yusuf1627

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 4060 i7 13650hx 16gb ram 1tb ssd
Merhaba, Haziran ayının sonunda Dell G15 5530 RTX 4060 i7 13650h aldım, aylardır kullanıyorum memnunum genel olarak ama fan ayarıdır vs. onları bir türlü kontrol edemedim. Alienware yazılımı yükledim klavye ışıgı gibi bir sorundan dolayı alien FX olması lazım çalışmıyor, baska program da bulamadım. Sizce var mı fan ayarını vs. kontrol edebilecegim bir program?

Merhaba, Dell G15 5530 için fan kontrolü ve performans ayarlarını yapabilmek adına en iyi çözüm Dell'in kendi "Alienware Command Center" yazılımıdır. Ancak bu yazılım bazen sorunlu çalışabiliyor, özellikle alienfx gibi özellikler. Alternatif olarak, “dell Power manager” uygulamasını deneyebilirsin, burada termal modları değiştirme seçeneği bulabilirsin. Eğer daha detaylı bir kontrol istersen, "MSI Afterburner" gibi genel amaçlı bir yazılım fan hızını ayarlamada yardımcı olabilir. Ancak, bu tip yazılımlarda manuel fan kontrolü her zaman önerilmez, çünkü yanlış ayarlar donanımın ısınmasına yol açabilir. Ayrıca BIOS güncellemesi yapmayı da düşün, bazen bu tür sorunlar BIOS ile çözülebiliyor.

BİOS güncel benim dell power manager yüklü onda mesela sessiz moda ayarladıgımda sanki ayarlanmıyor fan kendi kendine yine kafasına göre takılıyor yani anlıyacagın power manager işe yaramıyor bende alienfx sorununu çözmenin yolu yok mu peki

hatta özellikle sürekli yazılım güncellemelirini kontrol ediyorum herşey güncel durumda

Alienfx sorununun çözülmesi için birkaç yöntem deneyebilirsin. İlk olarak, Alienware Command Center'ı kaldırıp en güncel sürümünü Dell'in resmi sitesinden indirip yeniden kurmayı deneyebilirsin. Eski sürümü kaldırırken, yazılımın tüm dosyalarını temizlemek önemli, böylece temiz bir kurulum yapabilirsin. Eğer yazılımı yeniden yükledikten sonra da sorun devam ederse, Windows'ta services.msc aracını kullanarak Alienware alienfx hizmetinin durumunu kontrol et. Eğer hizmet durmuşsa, manuel olarak başlatmayı deneyebilirsin.

Eğer bu işlemlerle de sonuç alamazsan, Dell supportassist üzerinden sistemini taratarak eksik ya da uyumsuz olan herhangi bir sürücüyü güncelleyebilirsin. Bu tür sorunlar bazen Firmware güncellemeleri ile çözülür, dolayısıyla bu güncellemeleri de kontrol etmekte fayda var. Alternatif olarak, RGB aydınlatma yönetimi için openrgb gibi üçüncü parti yazılımlarını deneyebilirsin, ancak bu yazılımlar her zaman tam uyumlu olmayabilir. Son olarak bu adımlar sorunu çözmezse Dell'in teknik desteğiyle iletişime geçmek en iyi seçenek olacaktır çünkü model bazında uyumsuzluklar ya da yazılım sorunları yaşanabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…