Dell G15 RTX 3050 laptopta GPU kullanımı çok az

XTE99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1.5 ay önce Dell G15 laptop aldım ve ilk zamanlar ekran kartı kullanımı Human: Fall Flat oynarken bile 100 bile oluyordu. Bir süre sonra Valorant oynarken FPS droplar almaya başladım. Ve DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim. Burada çok ilginç bir şey oldu. Dell'in kendi sitesinden sürücüyü yükleyip kurdum. Sürüm yüklemeden önce 2902 gibi bir şeydi. 3209 sürümünü yükledim ama sürüm 42.. Böyle 42 ile başlayan 3209 ile alakası olmayan bir şey oldu. Sonra sorunumun hala çözülmediğini fark ettim. Hala FPS düşmesi yiyordum. Ve sonra sürücüyü yeniden silip kurdum. Bu sefer sürücüyü yüklemeden PC'nin internet bağlantısını kestim ki Win kendi başına sürücü yüklemesin. Bu sefer 3209 oldu sürüm. Ama hala sorunum çözülmedi. GPU ve CPU kullanımı genelde aynı oluyor ve FPS düşmesi yediğim zaman bakıyorum ki işlemci kullanımı aniden %99, GPU ise %1 civarına iniyor. Bu olay sadece Valorant değil, Rocket League'de bile oluyor. Hatta onda daha beter. FPS droplar o kadar fazlaki düşük FPS oynuyorum gibi hissettiriyor. V-Sync'de sorunu çözmedi 2 oyunda da. Şunu da söylemiş olayım, bir kez Valorant donmuştu, ekran kartı resetleme yaptım,(CTRL+Shift+Win+b) ve donma düzelmemişti. Ondan sonra laptopu güç düğmesinden kapattım. Bundan sonra Valorant gene dondu ve PC'yi 2 gün aralıkla sanıyorum, 2-3 kez güç düğmesinden kapattım. Sizce sorunu nasıl çözebilirim?

Not: 3209, 2902 gibi dediğim sürümler, sürümlerin sonunda yer alan 4 haneli sayılardır. Kafa karışıklığı olmasın.

Sistem.
16 GB RAM.
i5 11260.
RTX 3050.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…