Dell G15 serisi Alienware Command Center'e kavuştu

Asilkaan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, 9 Temmuz itibarıyla son driverları yükleyen tüm Dell g serisi kullanıcılar artık awcc, awcc OC, ve GPU'nun bazı kullanıcılarda 30W limitlendirmesi sorunu çözüldü. Cihazın herhangi bir yazılımsal problemi kalmadı. Cihaz serisi için açılan konulara bu açıklama da eklenirse kullanıcılar yanlış bilgilendirilmemiş olur. İyi sosyaller.

Kaynak:
Cihazı kendim kullanıyorum şu an ve daha önceden birebir yaşadığım sorunlar tamamen çözüldü.
Ekran fotoğrafları kişisel cihazımdan birebir aktarılmıştır.
Şu anda cihazı Undervolt'lu ve Custom fan ayarlı olarak kullanıyorum.

Son düzenleme:
Hocam undervolt nasıl yaptiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam undervolt nasıl yaptiniz?

Merhaba önce awcc üzerinden cpunuza UV yapın. Yani en düşük voltoja getirin. Ardından Intel XTU üzerinden de istediğiniz miktarda UV yapın. Program UV protection diyerek sınırlandırabilir fakat sınırları oldukça geniş.

tesekkurler

Önceden throttle stop ile undervolt yapıyordum. Fakat yeni BIOS güncellemesiyle UV protection getirmişlerdi. Şimdi buradaki volt veya frequence gibi seçeneklerle oynayarak undervolt yapılabiliyor mu? Cihazım: Dell G15 5530 4060 versiyonu.

Ben farkını hissedemedim açıkçası. Bir de değerler sürekli sıfırlanıyor XTU'da.

Hocam UV protection zaten vardı diye hatırlıyorum fakat yanlış olabilir ve evet çekilen voltaj minimum 1.2 ve saat hızını da minimum 4.5 GHz düşürebiliyorsunuz. Şöyle bir durum var awcc üzerinden UV yaparsanız Intel XTU'nun UV protection ayarı yarı pasif hale geliyor yani XTU üzerinden de bir parça UV yapabilirsiniz. Bu arada cihaz üzerinde sıvı metal bariyerleriyle geliyor sıvı metal uygulamak isterseniz ulaşabilirsiniz şu an sonuçtan memnunum ben.

Değerler nasıl hocam şu an kaç derece?

Değerler nasıl hocam şu an kaç derece?
Hocam thermal grizzly conductnaout kullandım sıvı metal olarak. Zaten cihazda da stock olarak sıvı metalimsi garip bir macun geliyor. 5GHZ oc li halde stress testinde 94-95 derece görüyor. Solidworks üzerinden render alırken 70-75 civarlarında. Şimdi rdr 2 den çıktım ultra her şey sonra dlss kalite modunda 80 fps sabitledim oyunu gpu 70 cpu da 68-72 derece civarlarında geziyor oldukça memnunum açıkçası. Heniz herhangi oyunda cpu 80 derece görmedi 75 bile gördüğünü hatırlamıyorum gpu da aynı şekilde.

Sizin cihaz da 13650hx 4060lı olan mı hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…