Dell G16 7630 kullanılmıyor

ayd3niz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yeni aldığım Dell bilgisayara zar zor Windows 11 yükledim (SSD'yi görmüyordu onunla cebelleştim epeyce.) Şimdiyse bilgisayar ne ekran kartını görüyor ne de herhangi bir driverı indirmeme izin veriyor. Durum o kadar can sıkıcı ki Wi-Fi özelliğini bile kullanamıyorum. Herhangi bir driverı indirmeye çalıştığımda ise (no compatible hardware was detected) hatasını alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca 165Hz olması gereken ekranımı da 64Hz üstüne çıkaramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ISO'sunu nereden indirip kurdunuz? SSD nasıl gözükmüyor yeni cihazda? Teknik bir arıza olabilir.
Windows un sitesinden indirip kurdum. SSD gözüküyor ancak dediğim gibi wifi driverını yüklerken bile sıkıntı çıkıyor yükleyemiyorum.

Windows ISO'sunu nereden indirip kurdunuz? SSD nasıl gözükmüyor yeni cihazda? Teknik bir arıza olabilir.
Şimdi fark ettim hoparlörü bile kullanamıyorum. Bilgisayar linux işletim sistemiyle gelmişti bu sorunların birçoğunu yaşamıyordum onda.

Windows un sitesinden indirip kurdum. SSD gözüküyor ancak dediğim gibi wifi driverını yüklerken bile sıkıntı çıkıyor yükleyemiyorum.

Şimdi fark ettim hoparlörü bile kullanamıyorum. Bilgisayar linux işletim sistemiyle gelmişti bu sorunların birçoğunu yaşamıyordum onda.
Sıfır mı aldınız? Benim bildiğim sıfır cihazlar Freedos gelir. İlk defa karşılastigim bir durum. Tekrar format atmayi deneyebilirsiniz.

Kurulum ekranında cmd komutu ile Wi-Fi aşamasını geçebilir '' ATLA '' diyerek ilerlemeniz gerekiyor.
CMD komutunu geçemezsen yaz bana kodu vereyim sonra tekrar en başa dönecek ve ülke seçim ekranına atacak devamında zaten ilerliyor olacaksın.
Bir diğer konu ise Windows kurulumunu bir şekilde yapmışsan eğer ekran kartını kurmadığın sürece zaten 165 HZ ise monitör hızın o kısımda bu değerleri göremezsin.
Sebebi ise zaten ekran kartı driverını kurmamış olmandan kaynaklı.
Takıldığın yerler olursa tek tek ilet sana yanıt vereyim kardeşim.
Sıkma canını yani basit şeyler.

Bugün dell yetkili servisi ile SSD görmeme sorununu çözdüğüm yolu paylaşayım;
  • bilgisayar restart edip f2 ye sürekli basarak bios menüyü aç.
  • storage bölümünü seç ve ahci/nvme'yi seç.apply changes seç ve sonra load defaults'tan factory defaults seç ve bilgisayarı restart et.
  • f12 bas ve win11 yüklü usb ile aç hangi diske yükleyeyim dediğinde tüm diskleri sil bir tane kalacak ona yükle.

Kurulum ekranında cmd komutu ile Wi-Fi aşamasını geçebilir '' ATLA '' diyerek ilerlemeniz gerekiyor.
CMD komutunu geçemezsen yaz bana kodu vereyim sonra tekrar en başa dönecek ve ülke seçim ekranına atacak devamında zaten ilerliyor olacaksın.
Bir diğer konu ise Windows kurulumunu bir şekilde yapmışsan eğer ekran kartını kurmadığın sürece zaten 165 HZ ise monitör hızın o kısımda bu değerleri göremezsin.
Sebebi ise zaten ekran kartı driverını kurmamış olmandan kaynaklı.
Takıldığın yerler olursa tek tek ilet sana yanıt vereyim kardeşim.
Sıkma canını yani basit şeyler.

Wifi için daha kolay bir çözüm yolu var.Telefondan usb ile internet bağlantısını açın ve telefon wifi'da bağlı olsun.Sonra driver'ı indirirsiniz.

@MuhammetS hocam selam sende de g16 7630 var bildiğim kadarıyla,bende 1 hafta oldu alalı ama iade etmeyi düşünüyorum sıcaklık değerlerinin yüksekliği yüzünden.Sende bu cihazın sıcaklık değerleri nasıldır bana 1 2 oyunda cpu gpu sıcaklıklarının görselini atma şansın olursa çok sevinirim

my dell - supportasistan- alienware command uygulamasını uygulamalrını yükleyin, ayrıca dell destek sitesinden modeli yazarak tüm sürücülere ulaşabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı