Çözüldü Dell G16 7630 SupportAssist.exe açılmıyor ve Alienware Command Center çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Heisenberke

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
i7-13650HX
Herkese esenlikler arkadaşlar. Kardeşim için Dell G16 dizüstü bilgisayar aldık, cuma akşamı teslim ettiler. Cihaza Windows 11 kurdum, sürücüleri yükledim ve tamamen hazır hale getirdim. Sonrasında Dell destek sitesinden sürücüleri kontrol etmek ve bir sorun olup olmadığını tespit etmek amacıyla SupportAssist.exe'yi indirdim fakat kurmak için tıkladığımda 1 saniyeliğine CMD açılıp kapandı ve kurulumu tamamlayamadım. Burada bu konuyu açmadan önce internette çözümü var mı diye biraz gezindim ve topluluk tarafından sunulan birkaç çözüm önerisini denedim ama nafile. Aranızda bu problemi tecrübe etmiş ve çözümünü bulmuş birisi var mı? Varsa yardımcı olursa sevinirim.
Diğer yaşadığım sorun ise klavye renklerini ve fan hızını kontrol etmek amacıyla indirdiğim Alienware Command Center ne yazık ki klavyeyi ve fanı algılayamıyor. Dolayısıyla kontrol edemiyorum. Önceki sorunda yaptığım gibi internette sunulan çözüm önerilerini denedim ama işe yaramadı. Çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Demek ki yenilerinde RGB olmasına rağmen sorun devam ediyor. Önerim kesinlikle iade edin.
Bugün Dell destek ekibiyle iletişime geçtim.SupportAssist.exe probleminin farkındalarmış ve düzelteceklerini söylediler. Alienware konusunda da 2 farklı destek personeliyle iletişime geçtim birisi bana Alienware Command Center Application Quick Guide | Dell US linkini atarak destek matriksinde gözüktüğü gibi G16 7630 modelinde alienfx desteği bulunmadığı ve bundan dolayı klavye ışıklarını kontrol edemeyeceğimi söyledi. Fan ayarı için de BIOS üzerinden profil seçerek kontrol sağlayabilirsiniz dedi. İletişime geçtiğim diğer personel ise cihazda tek bölge RGB olduğunu ve cihaz dilini İngilizce yapıp Alienware CC'yi silip tekrar kurduğumda kontrol edebileceğimi söyledi. Dediklerini yapıp denedim ama işe yaramadı mesai saatleri de geçtiği için tekrar iletişime geçemedim yarın tekrar bu konu üzerinde iletişime geçeceğim. Anladığım kadarıyla cihazda donanımsal olarak RGB var fakat yazılımsal problemlerden ötürü uygulama görmüyor.(cihazın YouTube üzerindeki inceleme videolarını izlerseniz orada uygulama düzgün çalışıyor)belki de ilerleyen güncellemelerde düzeltirler RGB olan modeller için. Supportassist için ise bana manuel kurulum yapmam için 4 aşamalı bir talimat e-postası gönderdiler ve işe yaradı. Aynı problemi yaşayıp çözüm arayanların işine yaraması amacıyla o talimatları bu yazıma ekliyorum:
Merhaba,

Supportassist için aşağıdaki adımları takip ediniz.

1)NET Core Runtime 6.0.9 yükleyiniz.
Download .NET 6.0 Runtime (v6.0.26) - Windows x64 Installer

2)C sürücüsünde bir klasör oluşturun ve SupportAssist olarak adlandırın. Aşağıdaki linklerdeki dosyalari indirip içerisine kopyalayın.
https://dl.dell.com/serviceability/catalog/SupportAssistx64-4.0.0.51819.msi
https://dl.dell.com/serviceability/catalog/SupportAssistx64-4.0.0.51819.msp

3)SupportAssist klasöründe installmsp.txt ve installmsi.txt adlı iki dosyayı manuel olarak oluşturun.

4)Komut İstemi'ni Yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu girin.
1- msiexec /i C:\SupportAssist\SupportAssistx64-4.0.0.51819.msi /qb /l*v c:\SupportAssist\installmsi.txt
2- msiexec /p C:\SupportAssist\SupportAssistx64-4.0.0.51819.msp /qb /l*v c:\SupportAssist\installmsp.txt

Bu adımlardan sonra SupportAssist yüklenmekte ve çalışmaktadır.
"msiexec /p C:\SupportAssist\SupportAssistx64-4.0.0.51819.msp /qb /l*v c:\SupportAssist\installmsp.txt" adımını yüklerken "error 2705 invalid table directory" hatası alıyorum acaba çözümünü biliyor musunuz?

Merhaba,

"msiexec /p C:\SupportAssist\SupportAssistx64-4.0.0.51819.msp /qb /l*v c:\SupportAssist\installmsp.txt" adımını izlerken "error 2705 invalid table directory" hatası alıyorum ama çözümünü biliyor musunuz?

Son düzenleme:
27 Mayıs tarihli Dell sitesinde awc temiz kurulum için bi video paylaşılmış deneyen var mı? İngilizce win 11 kurmadan sorunsuz çalışıyor mu?
Bu makineyi alma konusunda çok istekliyim ancak kullanıcılar çok dağınık toplu bir konu yok sorun çözümleri ile ilgili mevcut kullanıcılar performans yazılım deneyimlerini paylaşırlarsa fikir sahibi olacağım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

3 tane dell marka laptop kullandim. Ilk ikisinde windows dili turkceydi ve problem yasamamistim AWCC de. Son kullandigim dell laptop da ise ingilizce win 11 olmadan program duzgun calismadi. Benim icin sorun olmadi cunku laptop in klavye dizilimi ingilizce ve ingilizcem de fena olmadigi icin alismam uzun surmedi. Modelden modele degisiklik gosterebiliyor bence. Eger ingilizce olarak makineyi kullanmak senin icin sorun teskil ederse almadan once urunu magazadaki gorevliye awcc yukleyip denetme sansin varsa oyle yap. En mantiklisi bu.

Peki cihazın soğutma sistem ve donanım uyumu hakkında bilgin var mı awcc soğutmaya büyük katkı sağlıyor mu

Peki cihazın soğutma sistem ve donanım uyumu hakkında bilgin var mı awcc soğutmaya büyük katkı sağlıyor mu
Gerekli oldugunu dusunenler olsa da ben sahsen cok gerekli gormuyorum cunku cihazlarin zaten en ideal tdp ve isida calistigi mod balanced mod . AWCC yi hic kurmasan da balance da calisiyor alet.

Peki cihazın soğutma sistem ve donanım uyumu hakkında bilgin var mı awcc soğutmaya büyük katkı sağlıyor mu?

Hocam awcc için son durum nedir bilmiyorum ama hiç düşünmeden alabileceğin bir cihaz. Awcc üzerinden fan ayarı yapmana hiç gerek kalmıyor kendisi düzgün şekilde ayar çekiyor zaten.

Hocam awcc için son durum nedir bilmiyorum ama hiç düşünmeden alabileceğin bir cihaz. Awcc üzerinden fan ayarı yapmana hiç gerek kalmıyor kendisi düzgün şekilde ayar çekiyor zaten.

Birkaç yazılımsal eksiği olsa da Dell inanılmaz kaliteli bir marka. Ürünü aldıktan sonra daha iyi anladım. Cihazın oyun performansı, soğutma performansı, malzeme kalitesi sağlamlığı mükemmel seviyede.

Laptop, aç kapa yap sonra, Windows arama çubuğuna "Support..." yaz yüklendiğini görürsün tıkla çalıştır.

Laptopunuzu aç kapa yap sonra program ekle kaldır a bak orda dell ass ve recovery gibi iki program yüklü görünecek , windows arama çubuğunda "support..." yazarsan program linki çıkar tıkla çalıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…