Dell G3 15'e 165 Hz monitör bağlama

Opcode

Kilopat
Yer
London / Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Merhaba.
Elimde Dell G3 15 bir laptop var.

GeForce GTX 1650 Ti ekran kartına sahip. Laptop kendisi 120 Hz ekrana sahip. i7 10. nesil işlemci ve 64 GB RAM'e sahip.

Su monitörü almak istiyorum, DP girişi de var. Fakat 165 Hz destekler mi bu ekran kartı? Yani salliyorum, bir oyunda Hz degeri kadar FPS aliyorsak ve bu oyun laptop ekraninda maksimum FPS verebiliyorsa, 165 Hz monitörde 165 FPS'i gosterebilir miyim?

Oyun Valorant bu arada. 120 Hz alirken hic sorun yasamiyorum. Bu sanirim kart ayarlari bolumunde whisper mode sayesinde oluyor. 120'ye sabitleyebiliyorum.

Monitör üreticisi HDMI için sınır koymadıysa destekler diye düşünüyorum.

Cok sagolun. Bazi kisiler goruyorum internette ekrani 165 Hz olmasina ragmen 300 FPS aliyormus. Bu kismi anlayamadim gercek olmadigini dusunuyorum. Bahsettigim gibi oyun valorant. Laptopta adamlarin kafasini mercimek gibi gormek istemiyorum pek.

Bir de 165 Hz monitor ile alacagim goruntu ile laptoptaki 120 Hz arasindaki fark fazla midir sizce?

Cok tesekkurler.

300 FPS almasıyla monitörün yenileme hızının alakası yok ekran kartı ile alakalı, 300 FPS alırsa yine 165 Hz olarak görüntülenir.
Bir de 165 Hz monitor ile alacagim goruntu ile laptoptaki 120 Hz arasindaki fark fazla midir sizce?
Harici monitöre taktığınız için alakası yok, 165 Hz kullanırsınız.

Tesekkurler. 1650 Ti sanirim o FPS'i verse de monitorun Hz degeri onemli.

Ikinci sorumda demek istedigim sey suydu. 120 Hz ile 165 Hz arasinda cok goze carpan farklar var mi?

Tesekkurler bu monitoru alacagim sanirim.

Smearing sorunu vs. bahsetmisler ama

Bu konudan pek anlamiyorum bunun icin ozur dilerim. Bana ne gibi sorunlar yasatabilir sizce?

Cok tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…