Dell Gaming 7577 vs Monster Abra A5 9.3

Monster kullanmış biri olarak Dell 7577 seçerdim. Nedenlerine gelecek olursak; işlemcisi daha iyi ve ekstra 1 TB Harddisk var. IPS panel olması benim açımdan avantaj. Monster Mat ekran kullanıyor ve sevmiyorum ben bunu. Kişisel tercih bu ama söyleyeyim yine de.

İfadeler: Fer
Ekranın İPS olması neyi ifade eder? Ve mat ekran ne oluyor?

7577 yerine 7567 bakmanı da tavsiye ederim.

Ekranın İPS olması neyi ifade eder? Ve mat ekran ne oluyor?
IPS panel her açıdan ekranın aynı şekilde görünmesi diyeyim. Mat ekran ise her açıdan ekranın net görünmemesi. Ekrana yandan ya da yukarıdan, aşağıdan bakınca görüntünün nasıl olduğu anlaşılıyor. Tabi daha detaylı incelemeyi Google'da arama yaparak bulabilirsiniz.

Bilgilendirmen yeterli oldu. Adamsın.

Bilgilendirmen yeterli oldu. Adamsın.
Bilgilendirme çok yanlış, panelin parlak veya mat olması ayrı bir şeydir, TN veya IPS olması ayrı bir şeydir.

Parlak ekranda görüntü az bir şey daha berraktır ama karşılığında kendiniz de dahil her şeyi ayna gibi yansıtır, mat ekranda ise yansıma yapmaz ve özellikle bol ışıklı ortamlarda daha rahat çalışmanızı ve oyun oynamanızı sağlar, gözü yormaz.

IPS panel ise panelin her açıdan iyi görünmesi ve renklerin daha canlı durması demektir, IPS paneller parlak veya mat olabilirler ki tercihim IPS Mat ekrandır, söz konusu başlıktaki hem Dell hem de Monster cihazlarda IPS Mat ekran bulunmaktadır.

Bunlar haricinde başlıktaki iki bilgisayarda Monster RGB (her renge girebilen) klavye aydınlatması ile öne geçerken Dell daha kaliteli ve şık kasası + daha güçlü işlemcisi ile önde yer almaktadır. Ayrıca Dell'deki 1 TB harddisk ile yer sorunu da yaşamazsınız, o Monster'a bir süre sonra ek harddisk almak zorunda kalacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…