Dell HD Graphics 4600 laptopun ekran kartı değiştirilebilir mi?

ahmetderin

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Laptopumun ekran kartı resmen tarihi eser :D ben de bu ay değiştirmek istiyorum. Acaba değiştirebilir miyim? Desktop-338DJ8g

491279656_1740384610164083_3724273632921237855_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam laptoplarda ekran kartı değişmiyor. Üstüne üstlük sizinki işlemciye entegre yani görüntüyü işlemciden alıyor ekran kartı yok sizde. Bunu da değişmeniz için işlemciyi değişmeniz gerek fakat çoğu laptopta işlemci değişmiyor değişse bile fiyatına değmiyor. Bütçe varsa masaüstü toplamak en mantıklısı.

İşlemci değiştirirseniz değişir, lakin alacağınız performansı ve fiyatı düşünürsek oldukça mantıksız olur.

"AMD Hızlandırılmış İşlem Birimi ( APU )
Apu'nun açılımında AMD yok hocam. Ayrıca AMD tarafında kullanılan APU ekran kartlı işlemcilerin geçmişi sizin attığınız Wikipedia linkinde. APU'nun asıl açılımı Accelerated Processing Unit yani hızlandırılmış işlem birimi'dir, açılımında AMD yazmaz ve hem Intel hem AMD kullanır. AMD'nin geliştirdiği ve bulduğu bir teknoloji ancak daha sonra Intel'de bunu kullanmaya başlamıştır. Bir teknolojiyi sadece bulan marka kullanır diğerleri kullanamaz diye bir kural yok, para ile alındıktan sonra vs. Her türlü kullanılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apu'nun açılımında AMD yok hocam. Ayrıca AMD tarafında kullanılan APU ekran kartlı işlemcilerin geçmişi sizin attığınız Wikipedia linkinde. APU'nun asıl açılımı Accelerated Processing Unit yani hızlandırılmış işlem birimi'dir, açılımında AMD yazmaz ve hem Intel hem AMD kullanır. AMD'nin geliştirdiği ve bulduğu bir teknoloji ancak daha sonra Intel'de bunu kullanmaya başlamıştır. Bir teknolojiyi sadece bulan marka kullanır diğerleri kullanamaz diye bir kural yok, para ile alındıktan sonra vs. Her türlü kullanılabilir.

APU teknolojisi AMD tarafından geliştirilen bir teknoloji. Genel olarak bu terim AMD işlemcilerde kullanılıyor. Ben hiç Intel'in dahili grafik birimini kullanan bir sisteme APU dendiğini görmedim.

Forumlarda AMD işlemciler için kullanıldığını okudum. Aksini belirten kaynakları atabilirsiniz öğrenmiş olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı