Dell i7559 şarjda iken LoL FPS Düşmesi

NKlaus

Hectopat
Daha fazla  
Dell i7559 laptopumu temiz kurulum yaptıktan sonra laptop şarjda iken very highda LoL'de FPS 50'ye düşüyor ve savaşlarda 10-20'ye kadar düşüyor. Şarjdan çıkarınca FPS 160'a çıkıyor. Oyun ayarlarını low dahi yapsam bu FPS değerleri değişmiyor. 4 GB Nvidia 960m ekran kartı var ve bütün herşeyi denedim. Denetim masası güç seçeneklerini değiştirdim tekrardan formatladım. Driverları DDU ile kaldırıp en güncel sürümlerini tekrardan kurdum ama sonuç değişmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar sorunun ne olduğunu bilen yok mu hala sorunum devam etmektedir. Şarja taktığımda CPU 0.78 GHz olurken şarjdan çıkarınca 2.40-2.70 gibi değerlere çıkmaktadır. Bu durum normal midir? Bios ayarlarından speedstepi kapattığımda CPU 2.59 da sabitleniyor ancak lole girdiğimde şarjdayken hala çok düşük fps değerlerine sahip ve şarjdan çıkardığım gibi fps değerleri artıyor. Nasıl düzelteceğimi bilen kimse yok mu yardımlarınız bekliyorum.
Untitled.jpg
1.jpg

Konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu

Muhtemelen şarjı taktığınızda tasarruf moduna geçiyor şarja taktığınızda yüksek performans ayarına alırsanız muhtemelen sorununuz çözülür.

Denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarlıyorum ama sonuç değişmiyor.
Sorunum hala devam ediyor. Teknik servisi aramıştım adaptörden olabileceğini söylemişlerdi. Ancak Call of duty 4 indirip denediğimde sonuçlar normal. Şarjdayken FPS yüksek çıkartınca düşüyor. Sanırım sadece LOL'de bu sorunu yaşıyorum. Ama bir türlü çözümü bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim masasından güç seçeneklerine girin. Yüksek performans > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimine girin. En düşük işlemci durumuna girin ve pil ve prizde kısmını %100 yapın. Aynı işlemi en yüksek işlemci durumundada yapın.
En sonra kaydedin ve yüksek performans olarak seçin.

BIOS sürümü şuan 1.2.2 en güncel sürüm. Tekrardan da güncelledim ama sonuç değişmiyor. Bazı oyunlarda şarja taktığımda FPS düşüyor.

Herşeyi yaptım tekrardan format bile attım ama şarja taktığımda oyunlarda fps düşüklüğü yaşıyorum formattan önce windows 10 uefi olarak kurulu değildi. Formatlarken uefi biçiminde formatladım bundan kaynaklı birşey olma olasılığı varmı acaba?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı