Farklı USB portu ile dene. USB 3.0 USB kullanıyorsan USB 2.0 kullan. Boot komutu olarak şunları kullan:
-x -f npci=0x3000 cpus=1
1. USb 2,0 flash diske kurdum. Bir köseden baslamak suretiyle bütün usb gözlerinde(öncelikle ilk iki Usb 2,0 olmak üzere diğer iki Usb 3,0 gözlerindede denedim.) denedim sonuc attığım fotoğraftaki gibi oldu.
2. bahsettiğiniz komut satırına forumda acıklanan bütün komutları cpus=1 dahil denemistim. Simdi sizin isteğiniz komutları yazarak tekrar kuracağım ekran fotoğrafını ekleyeceğim.
3. Birde merak ettiğim ilk BIOS ekrarında iken yukarıda fotoğrafını attığım mavi ekran fotoğraflarından farklı bir menüde karsıma cıkıyordu onuda yakalarsam fotosunu koyacağım oradan kaynaklı bisey olabilirmi acaba. ama icinde yapılmasını istediğniz BIOS ayarlarından hicbirisini icermiyordu o BIOS ekranı.
4. Nacizane düşüncem bu bilgisayar usb yi ilk kurulum sürekli ilk kurulum diski olarak görmüyor olabilirmi? Oyle ise eğer USB yi yukarıdaki PC HDD'sinin üzerine nasıl cıkartabilirim BOOT menüsünde.
Bu konulardaki düsüncelerinizi de söylerseniz sevinirim.
Tesekkürler.İyi günler..
Farklı USB portu ile dene. USB 3.0 USB kullanıyorsan USB 2.0 kullan. Boot komutu olarak şunları kullan:
-x -f npci=0x3000 cpus=1
Denemelerimin sonucları;
1. bir önceki mesajımda bahsettiğim mavi bios ekranının resmini EK fotoğraflara koyuyorum. O Legacy bios ayarından cıkıyormus sanırım. Clover menusunden mausla tıklayarak cıkmaya calıstıgımda ona giriyor. Legacy i kapatınca duzeldi.
2. Verdiğiniz komutlarıda EK teki fotograflar gibi girdim ve usb 2den USB2 flasa attıgım iso dosyasıyla 4 gözdede denedim itinayla ama yine atlayamadım IOUSB HOST WAITING yazısını malesef. Yanlız ilk kurulumda gelen komutlar kalmalımıydı onu acıkca yazmamıssınız. sadece verdiğiniz komutları denedim Tek tek o konuyada bir acıklık getirirmisiniz.(nv disable 1 kext dev 1 rootles 0 komutlarını da ekleyerek mi denemeliydim.)
3. sizce simdi ne yapmalıyım?
Tesekkürler..