Çözüldü DELL Inspiron 3521-9089 X El Capitan 10.11.4 Kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

haciman

Hectopat
Daha fazla  
  • Marka: Dell
    Model: İnspiron 3521 (Model No:3521-9089)
    İşlemci: İntel Core i7-3667U CPU @ 2.00 GHz Ivy Bridge 17W 4mb cache
    Chipset: Intel Ivy Bridge HM76 Rev:04
    Mother board: Dell Inc. 018DYG A00
    Bios : Dell Inc. A12 DMI BIOS
    vendorDell Inc.
    versionA12
    date10/25/2013
    ROM size4608 KB
    Ekran Kartı(Dahili): İntel HD Graphics 4000 Core:300Mhz Size:2112MB
    Ekran Kartı(Harici): AMD Radeon HD8730M 2048Mhz
    Ram: 8GB DDR3 SO-DIMM 800Mhz Channel : Dual
    Hdd: 1 TB ST1000LM024 HN-M101MBB
    Ssd: Yok.
    Ses Kartı: Realtek High Definiton Audio
    Wifi Anteni: Dell Wifi 1703 802.11b/g/n
    Bluetooth: Qalcomm Atheros 1703
    Kart Okuyucu:Realtek USB 2 Card Reader
    İşletim Sistemi : Windows 10
  • USB Devices:
  • USB DeviceGeneric USB Hub,
    USB DeviceDell Wireless 1703 Bluetooth,
    USB DeviceRealtek USB 2.0 Card Reader,
    USB DeviceUSB Bileşik Aygıt,
    USB DeviceGeneric USB Hub,
    USB DeviceUSB Yığın Depolama Aygıtı,
    USB DeviceUSB Bileşik Aygıt,

Dosya Ekleri

• forumusb1.jpeg
    77,5 KB · Görüntüleme: 253
Yükleme isleminin fotoğraf alıntılarını ekliyorum anladığım kadarıyla. takıldıgım yere bilgili kisiler dönüs yaparsa minnettar olurum. Tsekkürler.

Dosya Ekleri

• bios (1).JPG
    148,8 KB · Görüntüleme: 269
  • bios (2).JPG
    139,7 KB · Görüntüleme: 230
  • bios (3).JPG
    162,2 KB · Görüntüleme: 251
  • bios (4).JPG
    59,4 KB · Görüntüleme: 207
  • bios (5).JPG
    72,4 KB · Görüntüleme: 197
  • bios (6).JPG
    75,9 KB · Görüntüleme: 356
  • bios (7).JPG
    139,4 KB · Görüntüleme: 215

Sayın montezuma, ben OSX El Capitanı özellikle iphone senkronizasyonu icin kurmak istiyorum. Fakat, sizin dediklerinizi elimden geldiğince uyguladım. Sanırım Yeniden baslatmada Usb'den kurulum yapmıyor. 15 defa falan denedim kurulumu fakat malesef basarılı olamadım. SSD diskim olmadığından baya can sıkmakta bu durum fakat azimliyim. Yardımlarınızla basarmak istiyorum. sizin yardımlarınızı forumun heryerinde gordum ve özellikle sizden yardım bekliyorum kabul ederseniz. kurulum fotograflarını yukluyorum. ve takıldığım yer son kurulumda özellikle RESTART STILL WAITING ON IOUSB HOSTDEVICE hatasıdır. bunu hep verdi anlayamadım. Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler.

Yüklemenin takıldığı metin hatası.

Yüklemenin takıldığı metin hatası.

Yükleme isleminin fotoğraf alıntılarını ekliyorum anladığım kadarıyla. takıldıgım yere bilgili kisiler dönüs yaparsa minnettar olurum. Tsekkürler.

Sayın montezuma, vaziyet bu...

Dosya Ekleri

• hata 5.JPG
    193,6 KB · Görüntüleme: 230
  • hata 5.JPG
    193,6 KB · Görüntüleme: 201
  • hata 5.JPG
    193,6 KB · Görüntüleme: 330
Farklı USB portu ile dene. USB 3.0 USB kullanıyorsan USB 2.0 kullan. Boot komutu olarak şunları kullan:
-x -f npci=0x3000 cpus=1

1. USb 2,0 flash diske kurdum. Bir köseden baslamak suretiyle bütün usb gözlerinde(öncelikle ilk iki Usb 2,0 olmak üzere diğer iki Usb 3,0 gözlerindede denedim.) denedim sonuc attığım fotoğraftaki gibi oldu.
2. bahsettiğiniz komut satırına forumda acıklanan bütün komutları cpus=1 dahil denemistim. Simdi sizin isteğiniz komutları yazarak tekrar kuracağım ekran fotoğrafını ekleyeceğim.
3. Birde merak ettiğim ilk BIOS ekrarında iken yukarıda fotoğrafını attığım mavi ekran fotoğraflarından farklı bir menüde karsıma cıkıyordu onuda yakalarsam fotosunu koyacağım oradan kaynaklı bisey olabilirmi acaba. ama icinde yapılmasını istediğniz BIOS ayarlarından hicbirisini icermiyordu o BIOS ekranı.
4. Nacizane düşüncem bu bilgisayar usb yi ilk kurulum sürekli ilk kurulum diski olarak görmüyor olabilirmi? Oyle ise eğer USB yi yukarıdaki PC HDD'sinin üzerine nasıl cıkartabilirim BOOT menüsünde.

Bu konulardaki düsüncelerinizi de söylerseniz sevinirim.

Tesekkürler.İyi günler..

Farklı USB portu ile dene. USB 3.0 USB kullanıyorsan USB 2.0 kullan. Boot komutu olarak şunları kullan:
-x -f npci=0x3000 cpus=1

Denemelerimin sonucları;
1. bir önceki mesajımda bahsettiğim mavi bios ekranının resmini EK fotoğraflara koyuyorum. O Legacy bios ayarından cıkıyormus sanırım. Clover menusunden mausla tıklayarak cıkmaya calıstıgımda ona giriyor. Legacy i kapatınca duzeldi.

2. Verdiğiniz komutlarıda EK teki fotograflar gibi girdim ve usb 2den USB2 flasa attıgım iso dosyasıyla 4 gözdede denedim itinayla ama yine atlayamadım IOUSB HOST WAITING yazısını malesef. Yanlız ilk kurulumda gelen komutlar kalmalımıydı onu acıkca yazmamıssınız. sadece verdiğiniz komutları denedim Tek tek o konuyada bir acıklık getirirmisiniz.(nv disable 1 kext dev 1 rootles 0 komutlarını da ekleyerek mi denemeliydim.)

3. sizce simdi ne yapmalıyım?

Tesekkürler..

Dosya Ekleri

• sandisk.JPG
    56,3 KB · Görüntüleme: 302
  • apple bios.JPG
    49 KB · Görüntüleme: 164
  • tecnopatkomut.JPG
    69,3 KB · Görüntüleme: 213
  • uyg komut.JPG
    58,4 KB · Görüntüleme: 197
  • Hata (1).JPG
    104,5 KB · Görüntüleme: 197
  • Hata (2).JPG
    106,7 KB · Görüntüleme: 193
  • Hata (3).JPG
    91,7 KB · Görüntüleme: 204
  • Hata (4).JPG
    80,6 KB · Görüntüleme: 177
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…