Merhabalar ,
İnspiron 3542 , İ5-4200U aynı sisteme sahibim.Ve aynı problemi yaşıyorum.İşlemci hızı olması gerekenden çok daha düşük hızda (0,79Ghz) çalışıyor.
Yıllarca oyun oynayıp pc yi zorlamıştım.Termal macunu değiştirmeyi ihmal etmiştim.
Termal macunu yeniledim , bildiğiniz kaya gibi sertleşmiş ve işlemciye yapışmıştı.Neredeyse zımparalayarak çıkarttım.
Termal macunu değiştirince CPU hızı 0,79GHZ olarak hiç değişmedi.
Aşağıda linkteki konu da farklı bir modelde aynı sorun ;
Merhabalar. Uzun süredir uÄraÅtıÄım, araÅtırdıÄım ve çözümünü bir türlü bulamadıÄım bir sorunumu son umut olarak size danıÅmaya karar verdim. Dell inspiron 7577, intel 7700hq i7 iÅlemcili, Nvidia Gtx 1050Ti'lı bilgisayarımda, sistemim yük altınaâ¦
answers.microsoft.com
Araştırdığım üzere aşağıdaki çözüm yöntemleri sorunu çözmüyor.
Bios güncellemesi,Ekran kartı güncellemesi , termal macun değişimi.
Denenmemiş bir şu problem kaldı.Çözüme ulaşabilen lütfen yazsın.
Laptopun adaptörü arızalanmıştı ve orjinalinin volt - akım değerlerinin aynısını beyan eden yan sanayi 65W 'lık adaptör kullanıyorum.Adaptörün gücünün yetersizliği sebebi ile pc kendini kısıtlıyor olabilir.
Kullandığım adaptörün elektriksel bilgileri: 19,5Volt 3,33Amper 65W
Aynı sorunu yaşayıp çözümü bulanlar nasıl oldu ? adaptörden miymiş ? Adaptörden ise üzerinde yazan Akım - gerilim ve watt bilgilerini paylaşır mısınız?
Sorunun çözümünü buldum gibi birşey , Adaptör gücü yetersiz kalma olasılığı yüksek.
Aşağıdaki linkte Techpowerup programını kullanarak işlemcinin kısıtlanmasını kaldırabiliyoruz.Sorunu halen yaşayanlara duyurulur;
Uzun vadeli kullanımlarda yada yüklü işlemlerde adaptöre veya pc ye sorun yaratabilme olasılığı olabilir.Şahsen adaptörü değiştirmeden kullanacağım.Arıza vs gibi durum olur ise tekrar yazarım.Kalın selametle..