Dell Inspiron 3580 RAM ve SSD Upgrade

Merhabalar, laptop için RAM ve SSD yükseltmesi yapmak istiyorum ama bazı sorularım var. Öncelikle bilgisayarın garantisi var bunun üzerine de Dell Türkiye'yi arayarak durumu bildirdim ve Upgrade yapmanın garantiyi bozmayacağını söyledi. Bende laptopun arka kapağını söktüm ve ne var ne yok bakmak istedim. İçinde 2 adet DDR4 RAM slotu ve M.2 girişi var. Çift kanal olmak üzere 4+4 RAM yükseltmesi ve 128 GB M.2 yükseltmesi yapmak istiyorum. Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

1) Mevcut RAM etiketinin üzerinde 2666 yazıyor fakat BIOS'ta 2133 MHz gözüküyor. Alacağım RAM ya da RAM'ler ne olmalı? 2 adet sıfır 2666MHz DDR4 4 GB'lik RAM'ler takabilir miyim?
2) Anakartın NVMe desteği var mı bilmiyorum. Alacağım SSD ne olmalı?

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    310,4 KB · Görüntüleme: 122
  • 2.jpeg
    246,1 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın içinde 2666 MHz bellek var ama en fazla 2133 MHz desteği olabilir. O yüzden bu değerde çalışıyordur. Bir tane daha 4 GB bellek ekleyerek toplam 8 GB yapabilirsiniz. İçindekini çıkarmanıza gerek yok. 4 GB DDR4 2666 MHz SODIMM bellek alacaksınız. Anakartınızın NVMe desteği var fakat alacağınız hız konusunda bir fikrim yok. Üretici kendine göre bir sınıflandırma yapmış, ne olduğunu anlamadım. Hızları 3500-3000 MB/s olan en pahalı SSD'lerden almayın. Belki bu hıza ulaşamayabilirsiniz. Hızları 1000-2000 MB/s olanlar var, onlardan alın. Bu konuda isterseniz teknik servise danışabilirsiniz.

Çok teşekkürler. Kafamdaki soruların bir çoğu cevap aldı. Takıldığım yer olursa dönüş yapacağım.

Anladım. Şu an 2133 MHz ramler, 2666 MHz ramlere göre daha pahalı. Yanılmıyorsam şu an mevcut ram 2666 MHz. Yanına 4 GB 2666 MHz ram alsam uyumlu olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…