Dell Inspiron 7567 düşük performans sorunu

Ranegade955

Hectopat
Daha fazla  
Kaç gündür sürekli bir şekilde araştırma yapıyorum. Bu bilgisayarın sorunlarını vs. çoğu şeyi bilgi edindim. Bilgisayarı alacağım yazılımsal sıkıntıları olmasına rağmen fakat kafama takılan bir durum var.

Forumlarda çoğu kişi League of Legends ve CS:GO gibi çok fazla sistem gerektirmeyen oyunlarda düşük FPS alıyor. Şaşırdığım konu kimse de bunu sorun etmiyor. League Of Legends 100 FPS ultrada CS:GO 80-120 FPS alıyorlar. Belli ki bilgisayar bu oyunları tam performans ile çalıştırmıyor. Bunun nedeni nelerdir? Bu sorun neden kaynaklanıyor?
4K küsur para verip League Of Legends gibi bir oyunu 100 FPS ile ultrada oynayacaksam almayayım daha iyi. CS:GO desen o da aynı şekilde. Fakat yüksek sistem gerektiren oyunlarda bildiğim kadarı ile sorun yok.

Bu forumda @88205 isimli bir arkadaşın yorumuna rast geldim Allahtan içim rahatladı. Bir sürü oyunda FPS değerlerini ss alıp bir konunun yorumuna atmış. League Of Legends'da 150- 220 FPS arası değer alıyor bu ekran kartı ile. Bence League Of Legends gibi bir oyun için 150- 220 FPS arası bile az. CS:GO' da ise 190 -250 değer alıyor ki bu ultra ayar için çok iyi bence.

Kısacası bu arkadaşımız hariç diğer bu bilgisayarı kullananlar düşük FPS alıyor bu oyunlarda. Sebebi ve çözümü nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirim çünkü bu duruma göre bilgisayarı alma aşamasına geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün sürücüleri en güncel bir şekilde kurduktan sonra güç modunu "Gaming Mode" seçeneğine alın ve ekran kartı sürücüsünden gelişmiş ayarlar seçeneğinden "Görüntü" ayarını "Performans" ile değiştirin. Bu bilgiler bana ait değil YouTube'dan izlediğim bir videoda öğrendiklerim.

Bu bilgisayarın markası ile değil ekran kartı ile ilgili bir durum. Özellikle GTX1060 ve üzeri kartlarda LOL gibi oyunlarda GPU %25 seviyelerinde çalışıyor. Oyun ekran kartını zorlamıyor. 150FPS iyi bir değer, 500FPS'in ekstra bir katkısı olmaz. GTX1050 ve üzeri karta sahip bir bilgisayar alacaksan yüksek grafikli, güncel oyunlarda iyi performans almak olmalı amaç. Ürünler konu ona geldiğinde başarılı zaten. Amacı sadece CS, LOL gibi oyunlar oynamak olan insanlar için gereksiz para israfı olur. Anladığım kadarıyla sen her türlü oyunu oynayacaksın. Kafanı takmanı gerektiren bir sıkıntı yok. :)

Herkese yorumu için teşekkür ederim. Peki Gpu %100 seviyesinde kullanma şansım yok mu ? Sonuçta bu bilgisayarın bileceği bir iş değil benim bileceğim bir iş olmalı. O %25 kullanıyor diye ben %25 de oynamak zorunda mıyım ?

Oyunu dinamik çözünürlükle 4K seviyesine getir, bende çok fark etmedi ama 1050'de fark edebilir. Pascal mimarili kartlarda böyle durum. Oyun zorlamadığı için düşük frekansta çalışıyor kartlar. Belki gelecekte bir sürücü ile değişir durum. Değişmese bile dediğim gibi yeterli FPS var ortada ve amaç güncel oyunlarsa mantıklı. :)

Oyunu dinamik çözünürlükle 4K seviyesine getir, bende çok fark etmedi ama 1050'de fark edebilir. Pascal mimarili kartlarda böyle durum. Oyun zorlamadığı için düşük frekansta çalışıyor kartlar. Belki gelecekte bir sürücü ile değişir durum. Değişmese bile dediğim gibi yeterli FPS var ortada ve amaç güncel oyunlarsa mantıklı. :)

Bence kötü bir şey. Daha düşük özellikli bilgisayarlarda LOL gibi basit bir oyunu 200 300 fps te oynuyorsun ben 100 fps te oynamak istemem. İşlevden çok psikolojik olarak etkiliyor bu durum

Daha düşük özellikli bilgisayarda Whicher 3'te yüksekte 15-20FPS alırken sen 40-50 arası alıyorsun burada asıl mesele bu. Bu gerçekten sorunsa biraz bekleyip AMD tabanlı dizüstü tercih etmek mantıklı olabilir. Onlar piyasaya girmek üzere. Çok daha fazla enerji tüketen ürünler ama o da bir gerçek.

Daha düşük özellikli bilgisayarda Whicher 3'te yüksekte 15-20FPS alırken sen 40-50 arası alıyorsun burada asıl mesele bu. Bu gerçekten sorunsa biraz bekleyip AMD tabanlı dizüstü tercih etmek mantıklı olabilir. Onlar piyasaya girmek üzere. Çok daha fazla enerji tüketen ürünler ama o da bir gerçek.

Haklısınız takıntı benimkisi :) teşekkür ederim ilginiz için. Peki bilgisayar hakkında yorum yapabilir misiniz ? Alırsam memnun kalır mıyım ? Biraz yazılımsal driver olarak problemli sanırım veya o fiyatlarda başka 1050ti li bilgisayar öneriniz var mı ?

Ürün güzel gözüküyor açıkçası, nasıl problemleri var iyi araştırmak lazım. Başka bir arkadaş epeyce araştırdığını ve alanların en az %70'i memnun demişti. Böyle bakınca kronik bir sorunu olsa çok daha fazla şikayet eden olurdu diye düşünüyorum. Bir de şöyle bir ürün var: Abra A5 V9.3.3 15.6" Oyun Bilgisayarı

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı