Dell Inspiron 7567 düşük performans sorunu

Leon S. Kennedy

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce 2. el Dell Inspiron 7567 aldım. i7 7700HQ işlemci, 16 GB RAM, GTX 1050 Ti ekran kartı var cihazın içinde. Bilgisayarda bazen internette dolaşırken bile yüksek bir fan sesiyle karşı karşıya kalıyorum, az önce Minecraft indireyim dedim 16 chunk seçeneğinde 60 FPS, bazı biyomlarda anlık 25 FPS düşebiliyor. İnternetim yavaş olduğu için henüz yeni nesil bir oyunda test edemedim yarın Resident Evil 2 remake indirip oynayacağım, internette orta ayarlarda 40-50 FPS arası bir değerle oynuyor insanlar. FurMark testi yaptım bugün, şarja takılı ve en iyi performans seçeneğinde 4X MSAA'da 29 FPS alıyorum ve en yüksek sıcaklık 74 dereceyi görüyor. Bu değerler normal mi? İlk kez dizüstü bilgisayar kullandığım için temel bazı ayarları yapmayı kaçırmış olabilirim ancak bu değerler bana hiç normal gelmiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Merhaba. Bilgisayarın Thermal Throttling'e mağruz kalıyor olabilir. MSI Afterburner ile CPU ve GPU değerlerini kontrol etmeni öneririm. Eğer belirli bir sıcaklıktan sonra CPU frekansı frenleniyorsa ThrottleStop kullanarak bu frenlemeyi önleyebilirsin. Detaylıca açıklama burada yapılmış.

Teşekkür ederim, sanırım sizde de aynı bilgisayar var. Bilgisayarım çok fazla ısınıyor, Odyssey oynarken ekran kartı 73 derece sabit, işlemci 90 derecenin altına düşmüyor ve hatta 100 dereceyi gördüğü oluyor. Bilgisayarın içini temizleyip termal macununu yeniledikten sonra da bu sorun devam eder mi? Ederse yapabileceğim başka bir şey var mı çünkü bu aynı zamanda performans düşüklüğüne de sebep oluyor. İnternette aynı özellikteki bilgisayarın 50 FPS aldığı oyunda 35 FPS alıyorum mesela.
Ayrıca şimdi aklıma geldi sadece sıcaklıkları ve FPS'i görmek için MSI Afterburner indirdim ama hiçbir ayarıyla oynamadım bilgisayarın, aldıktan sonra format attım olduğu gibi kullanıyorum. Her türlü tavsiyeye açığım o yüzden.

Son düzenleme:
Tekrardan merhaba cevabınızı geç görmüşüm. İşlemcinize ve ekran kartınıza undervolt işlemleri uygular iseniz işlemciniz turbo açık şekilde 75-85 derece arası gezinirken, ekran kartınız da 73-75 derece arasında gezinir. Termal macunlarınızı yenilemeniz tabi ki sıcaklıklara olumlu etki eder ama undervolt da yapmanızı tavsiye ediyorum. Altta gerekli programlarda yapılacak ayarların ekran görüntüsünü atıyorum. Ek olarak biostan Intel SpeedStep ayarını kapalı tutun. Bu ayar hem ekran kartını kısıtlıyor hem de işlemcinin tam performansını kullanmasını engelliyor.

Teşekkürler öyleyse bugün bilgisayara format atıp ilk önce Dell ve parça sitelerinden sürücüleri indirip kuracağım, sonra bu attığınız forumdaki program(lar?)ı indirip gösterdiğiniz ayarları yapacağım. BIOS güncellemesi yapmama gerek var mı? Dell sitesinde BIOS güncellemesi de önermişler.

Turbo'yu açmadım (nasıl açacağımı bilmiyorum), SpeedStep kapalı ve ThrottleStop'ı sorunsuz kurdum (çünkü işlemci MHz'leri Performance ve Internet ayarlarında fark ediyor) ancak geçen gün PES oynarken ekran kartım 81 işlemcim 99 dereceye kadar çıktı. Öneriniz nedir?

Bu bende de oluyor. Makineya yanacak neredeyse pes oynarken. Dell 15 7000 Gaming kullanıyorum.

Açıkçası artık satma derecesine kadar geldim. 1050 4GB'a sahip bir makine alırım ama hem TN ekranın ceremesini çekmem hem de kafam rahat olur.

Bios'tan açabiliyorsunuz turbo boost teknolojisini. Ek olarak dediğim throttlestop fix paketini yükleyip ekran görüntülerinde attığım undervolt işlemlerini uyguladınız mı ?

4 saat boyunca arkadaşımla pubg duo oynadım turbo boostu kapatmıştım maksimum sıcaklık değerleri şu şekilde (soldaki gpu sağdaki cpu sıcaklıklarını gösterir.) ;

Dosya Ekleri

• Screenshot_150.png
    149,6 KB · Görüntüleme: 127
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…