Dell Inspiron 7567 macOS Kurulmuyor

Enesunal

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Öncelikle laptopun özelliklerinden bahsedeyim;

Intel Core i7 7700hq
GTX 1050 Ti / HD 630
256 GB M.2 SSD + 1 TB harddisk

Şimdi gelelim sorunuma. Ben technopattan indirdiğim bir macOS Sierra kurulum imajıyla kurulum yapmaya çalıştım. İlk önce BIOS'tan rehberdeki özelliklerin açık olup olmadığını kontrol ettim. Tek bir tanesi hariç diğerleri doğruydu.
AHCI mode değil RAID on mode etkindi. AHCI'ye almaya çalıştığımda İngilizce bir uyarı geldi ve ben elimdeki Windows 10'dan da olmayayım diye AHCI moda almadan denedim. Başarısız olacağını bilmeme rağmen kurmaya çaılştım ama başarısız oldum. macOS bir şeyle uyumlu değil tarzı bir şey diyordu. Benimde aklıma HD630 configi geldi.
İndirdiğim imajın içinde (Clover) HD630 yoktu. Bende internetten bir tane bulup indirdim ve denedim. Bu sefer elma logosu gözüktü ve ben beklemeye başladım. Meğer arkada hata vermiş ve ben görmüyormuşum. :) Neyse sonra -v -x yazarak başlattım ve yaklaşık 20-30 tane + yazıp durdu ve hiçbir şey olmadı.
Fazladan bir hata yazmıyordu herhalde. İsterseniz fotoğraf atabilirim. Şimdi sorun sizce nerede? Eğer AHCI moddaysa AHCI moda almadan çözebilir miyim? İllaki AHCI moda almam gerekiyorsa bir sorun çıkar mı? (Not: Windows 10 SSD ye kurulu ve ben harddiski paragon adlı programla böldüm. Oraya kurmayı düşünüyordum.)
@montezuma
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
AHCI moduna geçersen Windows sistemin çalışmaz. Forumda RAID kurulum rehberi mevcut. Ya sıfırdan bir RAID bölüntüsü oluşturarak yada RAID bölüntüsünü bozup iki sistemi iki farklı sabit diske kurarak devam edebilirsin.

Şimdi boot ekranına gelmeyi başardım ama orada harddisk gözükmüyor. Ve başka bir forumda birisi aynı laptop a kurulumu sorunsuz yapmış.
[Başarılı Kurulum] Dell Inspiron 7567 | Sierra 10.12.6
Nasıl yaptığını sorunca AHCI moda almış ve windows a boot ayarı yapmış. Bahsettiği boot ayarını tam olarak kavrayamadım. Siz anladıysanız anlatabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı