Arkadaşlar merhaba, bir sene önce aldığım Dell 7577'de (1050 Ti, 16 GB RAM, 128 GB SSD, Intel i7 7700HQ) hepinizde olduğu gibi bende de FPS düşmeleri halinde kulaklık takılıysa cızırtılar ve benzeri olayların hepsini yaşadım ve yaşıyorum. İnternette "throttle" yapmanın düzelttiğini söyleyenler var, efendim ne söyleyeyim afterburn ile hallolur diyenler var. Ben bunların hiçbirini yapamadım çünkü işlemiciye hasar vermekten korktum açıkçası.
Bilgisayar 130W Power Supply ile birlikte gelmekte okuduğum forumlarda 130W adaptörün yetmediğini ve 180W alınca bunun çözüldüğünü okudum garanti kapsamında 180W'lık adaptörü de temin etmeme rağmen bilgisayarda hiçbir değişiklik göremedim. Adaptörü hala kullanıyorum ama bir uyumluluk veyahut tanımlama gibi bir şey gerekli mi bilemiyorum.
Uzun lafın kısası bunun gerçek bir çözümü var mıdır? Yardımcı olabilecek dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum eğer bu laptopu alacak arkadaşlar varsa; gerçek ve tek iyi özelliği parmak iziyle açılmasıdır gerisi hikaye. Teşekkürler.