Bu bir problem değil. Her laptopta karşılaşacağın bir problem. Zamanında almaya yeltendiğim fakat vazgeçip kendi bilgisayarımı geliştirdiğim yılda araştırmıştım. 1050 Bir kere 1000 serisinin giriş ekran kartı. PUBG gibi optimizasyonu kötü olan bir oyunda illaki zorlanıyor. İşlemcin ise şen şakrak işini yapıyor. Yapacağın bir şey yok laptop soğutucusundan başka. Eğer işlemcin çıkabilenlerden ise delid işlemi uygulayabilirsin fakat profesyonel değilsen uğraşma derim. Game Booster yüklemek bir nebze etki edecektir. Ben şahsen -hatta benimki iş oyun karışık bir laptop tamamen oyun odaklı değil yarı yarıya hem iş hem de oyun odaklı- 2014 te Asus almıştım K555LN-XO079D. GTA V'in PC versiyonunu 7 tane cd ile yüklemiştim. 2.5 Günümü almıştı. Oyunu çalıştırmamdan 5 dakika sonra bilgisayar kavruluyordu. Kapanıyor muydu? Hayır. Ekran kartı ve işlemci zarar görüyorsa bilgisayar açma tuşundan kapatmışsın gibi kapanır zaten. Yanmaz ekran kartın. Ben bu yarı oyun odaklı laptopla açmadığım oyun kalmadı. Far Cry 4, Sniper Elite 4 gibi oyunları açtım. ETS 2 kek zaten buna. Hepsinde de kavruluyordu laptop. Odamda klima var kullanmıyorum. Laptop çünkü aşırı sıcaklarsa kendi kapanıyor. Bunu sadece bir kere yaşadım o da halının üstünde arkada bir oyun açık chatleşiyordum. Ama laptopu doüru şekilde konumlandırdığım zaman hiç yaşamadım.
Çözüme gelecek olursak :
- Driverları güncelle en basitinden.
-Game Booster yükle.
-Asus GPU Tweak2 de silence seçeneği var seçtiğin zaman ekran kartın daha az ısınır.
- Odanda klima varsa en düşüğe al (16 17 dereceleren bahsediyorum.)
- Kaliteli bir laptop soğutucu al. Vakum soğutucular işe yarıyor ama masa üstüne konumlandırdığımız tipler de çok iyiler.
- İşlemcin çıkan (laptoplarda genelde anakarta lehimli olurlar ve çıkamzlar ama genelde oyuncu laptoplarında çıkarlar) işlemcilerdense delid yap ve termal macunu ince çek. Eğer garantisi varsa bulaşma bile.
Yaz aylarındayız ve malum bu sıcaklarda bilgisayar kavrulmazsa bir sıkıntı var
)