Dell Inspiron 7577 Isınma Problemi

onurerdogan

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Daha 3 gün önce Dell Inspiron 15 Gaming 7577 laptop aldım. PUBG'de performansdan gayet memnunum fakat o kadar hızlı ısınıyor ki; PUBG giriyorum, 5 dakika içerisinde 80'e çıkıyor ısı ve 80'de sabit kalıyor. 1 saat oynadıktan sonra elim ısıdan yanıyor ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum. Oyundan çıktığım anda 5 dakika içinde tekrar soğuyor ve normale dönüyor. Bu ısınma problemini nasıl çözebilirim? Daha alalı 3 gün oldu.

Hayırlı olsun güle güle kullan bende de var aynısından.

80 derece sicaklık bile değil pubg için. Soruna gelirsek elim ısıdan yanıyor demişsin. Klavyede aşırı derecede sıcaklık hissediyor musun?

Bende ısınma sorunu yok ısınan tek yer f1 f10 tusları var ya en üst kısım onun üstü ısınıyor o kadarıda normal zaten.

Güncellemeleride kontrol et ayrıca geforce experience dahil

Bu bir problem değil. Her laptopta karşılaşacağın bir problem. Zamanında almaya yeltendiğim fakat vazgeçip kendi bilgisayarımı geliştirdiğim yılda araştırmıştım. 1050 Bir kere 1000 serisinin giriş ekran kartı. PUBG gibi optimizasyonu kötü olan bir oyunda illaki zorlanıyor. İşlemcin ise şen şakrak işini yapıyor. Yapacağın bir şey yok laptop soğutucusundan başka. Eğer işlemcin çıkabilenlerden ise delid işlemi uygulayabilirsin fakat profesyonel değilsen uğraşma derim. Game Booster yüklemek bir nebze etki edecektir. Ben şahsen -hatta benimki iş oyun karışık bir laptop tamamen oyun odaklı değil yarı yarıya hem iş hem de oyun odaklı- 2014 te Asus almıştım K555LN-XO079D. GTA V'in PC versiyonunu 7 tane cd ile yüklemiştim. 2.5 Günümü almıştı. Oyunu çalıştırmamdan 5 dakika sonra bilgisayar kavruluyordu. Kapanıyor muydu? Hayır. Ekran kartı ve işlemci zarar görüyorsa bilgisayar açma tuşundan kapatmışsın gibi kapanır zaten. Yanmaz ekran kartın. Ben bu yarı oyun odaklı laptopla açmadığım oyun kalmadı. Far Cry 4, Sniper Elite 4 gibi oyunları açtım. ETS 2 kek zaten buna. Hepsinde de kavruluyordu laptop. Odamda klima var kullanmıyorum. Laptop çünkü aşırı sıcaklarsa kendi kapanıyor. Bunu sadece bir kere yaşadım o da halının üstünde arkada bir oyun açık chatleşiyordum. Ama laptopu doüru şekilde konumlandırdığım zaman hiç yaşamadım.

Çözüme gelecek olursak :

- Driverları güncelle en basitinden.

-Game Booster yükle.

-Asus GPU Tweak2 de silence seçeneği var seçtiğin zaman ekran kartın daha az ısınır.

- Odanda klima varsa en düşüğe al (16 17 dereceleren bahsediyorum.)

- Kaliteli bir laptop soğutucu al. Vakum soğutucular işe yarıyor ama masa üstüne konumlandırdığımız tipler de çok iyiler.

- İşlemcin çıkan (laptoplarda genelde anakarta lehimli olurlar ve çıkamzlar ama genelde oyuncu laptoplarında çıkarlar) işlemcilerdense delid yap ve termal macunu ince çek. Eğer garantisi varsa bulaşma bile.

Yaz aylarındayız ve malum bu sıcaklarda bilgisayar kavrulmazsa bir sıkıntı var )

1 saat oynamamın sonunda 88 dereceyi gördü, tüm güncellemeleri yaptım. Dell update, Driver Booster, SupportAssist, Windows Update falan hepsi tamamdır. Önceden Lenovo ideapad700 kullanıyordum(gaming bile değil) 950M ekran kartı vardı ve 4 saat pubg oynasam anca ısınırdı. Bu yeni aldığım Dell 7577 5 dakikada cayır cayır yanıyor bana normal gelmedi, teşekkürler.

Dedigim yer ısınmıyor mu sadece ? 88 de normal.

Dedigim yer ısınmıyor mu sadece ? 88 de normal.
Bahsettiğim 5 dakikada 80 dereceye fırlamada klavyede elim çok etkilenmiyor ancak 1 saat denememde 88 dereceyi gördüğünde elim yanıyordu. İlk defa tam anlamıyla Gaming bir laptobum oldu ve bu derece ısınmaları normal mi bilemiyorum. Lenovo ideapad700 de ısınma yoktu. Oyun yine PUBG. Gaming cihaz aldım ve 1 saat oynayıp salmak da istemiyorum. 88 derece olunca bilgisayar ve adaptör deli gibi yanıyor ve panikliyorum oynayasım da gelmiyor. Ancak oyun içi performansından gayet memnunum.

Ben 840m li laptoptan bahsettim artık sen hesap et Yazdıklarımı okuduysan herşey tamam. Soğutucu al ve klimayı buzzzzz gibi olacak şekilde aç

Ben 840m li laptoptan bahsettim artık sen hesap et Yazdıklarımı okuduysan herşey tamam. Soğutucu al ve klimayı buzzzzz gibi olacak şekilde aç
soğutucu olarak bu aleti aldım. İllaki faydası vardır çok minimal düzeyde. Onun haricinde bu normal sıkıntı yok diyosanız 88 derece belki 90 95 derece olana kadar 2 saati devireyim mi?

Dosya Ekleri

• v2-87582_medium.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 134
Oyna hiçbirşey olmaz o kadar olcak laptop bu sonuçta. Acerler hp lerde 100 ü geçenler var

1060 modeli bende var. 90 dercede oynuyorum bende oyunları. zaman geçtikçe klavyede ısınıyor yüzeyi metal olduğu için. fan otomatik olduğu için 80 dereceyi geçene kadar max hızda çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…