Dell Inspiron N5030 için işletim sistemi önerisi

Berqmoon

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX 6700XT
Elimde Dell marka modelini yazdığım laptop mevcut, çok eskiden kalma. Hangi işletim sistemini kurabilirim? Windows biraz ağır gelir fakat Linux'a çok yatkın değilim. Terminalle falan uğraşamam. Bence pek kullanıcı dostu değil. Kolay ise kullanılır tabii de sade internet için bir işletim sistemi önerirseniz sevinirim.
İşlemci: Intel Pentium Dual Core T4500
RAM: 2 GB

Windows 7 ağır gelmez. N5110 kullanıyorum. RAM 4 GB. 2016 LTSB'yi de kaldırıyor çok şükür. Ama sana muhtemelen 7, zorlarsak 8 veya 8.1 iyi gelir.

7 için ömrü bitti diyorlardı geç açılıyor vs. diye ama sorun olmaz sanırım.

7'nin devri kapandı. Orijinalini bulmak zor, çoğu modlu olduğu için güvenliksiz. Windows 8.1 SL veya Windows 8 SL kurabilirsin.

7 için ömrü bitti diyorlardı geç açılıyor vs. diye ama sorun olmaz sanırım.
Sistemi şişirmedikçe ve SSD kullandıkça 7 gayet yeterli bence. Bazen benim bile 7'ye dönesim geliyor. HDD bile olsa (benim Dell'de de HDD var) gayet hızlı.

7'nin devri kapandı. Orijinalini bulmak zor, çoğu modlu olduğu için güvenliksiz. Windows 8.1 SL veya Windows 8 SL kurabilirsin.
Bazı yerlerden orijinallerine erişim var. Tabii 8 sürümleri de denenebilir.

Hocam sistemi düşük olanlardan hangimiz 7'ye dönmek istemez ki? Ama gel gelelim ki ortalık tonlarca Windows 7 ISO'su kaynarken güvenmek çok zor. Windows'un (8, 8.1) eski sürümlerine bakabilir. SSD varsa 8.1 SL öneririm.

Hocam sistemi düşük olanlardan hangimiz 7'ye dönmek istemez ki? Ama gel gelelim ki ortalık tonlarca Windows 7 ISO'su kaynarken güvenmek çok zor. Windows'un (8, 8.1) eski sürümlerine bakabilir. SSD varsa 8.1 SL öneririm.
8'in gereksiz uygulamalarını sevmiyorum. Modlanmadıkça sistemi boşuna yoruyor. 7'de ve 2016 LTSB'de böyle dert yok. 8.1 kullanırken modlu olmasına rağmen RAM kullanımı 2016 LTSB'den yüksekti. Şu an olabiliyorsa 2016 LTSB, olamıyorsa kendi modladığın 8.1, o da olmuyorsa 7 en iyisi. Bobpony sitesinden indirmek de güvenilirdir. Tavsiye ederim.

2016 LTSB'ye nerden ulaşabilirim? Eğer dediğiniz gibiyse denemek istiyorum.

2016 LTSB'ye nerden ulaşabilirim? Eğer dediğiniz gibiyse denemek istiyorum.
Sisteminizde 4 GB RAM olduğu için kesinlikle tavsiye ederim. Bobpony sitesinden indirip Rufus ile kurmuştuk. Gerçekten çok memnunum. Enterprise sürümü olduğu için içinde gereksiz Windows 10 widgetları ve uygulamaları gelmiyor. Sadece gerekli temel şeyler var. Update'i ve Defender'ı kapatınca RAM kullanımı 800'e kadar bile düşebiliyor ama ben genelde 900-1000 görüyorum. Oyun, internette gezinme için de uygun. Etkinleştirmeden kullanınca tek eksi yanı sağ altta çıkan "etkinleştirin" yazısı ama onun haricinde sürekli "etkinleştir" diye başının etini yemiyor. Bir de tıpkısının aynısı 2015 ile 2019 sürümü var fakat bazı sorunlar çıkarabildiği için 2016'nın bizim sistemler için en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Peki hocam zamanında bir kaç kere modlu işletim sistemi denemiştim. Çoğunda ekran kartımın denetim masası gelmiyordu. Bunda böyle bir sorun mevcut mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…